Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új lemez, régi lendület

Az Anima Sound System, mint az első hazai elektronikus tánczenekar, számos elismerés, így az Arany Zsiráf, a Fonogram és a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díj kitüntetettje, immár 21 éve táncoltatja meg és gondolkodtatja el a közönséget. Az Anima egyik erőssége a számtalan forró hangulatú koncert, a másik pedig a művészi bátorság; az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat.
A zenekart 1993-ban Prieger Szabolcs, Prieger Zsolt és Németh Gergely alapította Szombathelyen, és e szerzőhármas közös munkája több mint két évtizede, tíz lemez óta változatlan. Priegerék állandóan változó stílusú produkciójának különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a műfajok keveredése adja.

Így van ez a négy éve várt Gravity and Grace című lemezen, melyen megannyi vendégelőadó is hallható. Az albumon - amely az eddig is rengeteg stílusban megmártózó Anima leginkább befelé figyelő, spirituális tartalmú és legdalosabb lemeze - több vendégelőadó is közreműködik. A korábban az Asian Dub Foundationnal, a Transglobal Unfergrounddal vagy éppen a De-Phazz-el is együttmunkálkodó zenekar legújabb anyagán Beck Zoltán a 30Y-ból, Pálinkás Tamás az Isten Háta Mögött-ből, Hair a Strog Deformityből énekel duettet Prieger Fannival, továbbá a Carbonfools- és Belga-alapító szitáros, Tóth Szabolcs és a ifjabb Csoóri Sándor brácsás is játszik a lemezen. A fiatalabb generáció is tiszteletét teszi a friss albumon, így Halott Pénzzel és a Riddim Colony-s Gregory G. Ras-szal is írt közös dalokat az Anima, és ezen az anyagon mutatkozik be szerzőként a legfiatalabb családtag, Fanni is, aki hat éve a zenekar frontembere. A borító Éder Krisztián keze munkája, aki a Sose lesz vége című dalhoz klipet is készít. A lemezt akusztikus formában január 21-én mutatják be a Művészetek Palotájában, tavasszal pedig irány Szombathely!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb