Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

AGORA-programok téren, parkban, domboldalon - nyáron

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ ragaszkodik a hagyományokhoz és idén a város polgárai elé tárja nyári rendezvénykínálatát. A legkisebbektől a felnőttekig mindenki találhat kedvére való programot.
Az AGORA-nyár a Városi Gyermeknappal kezdődik. Szombathelyen – immár hagyományosan – a Történelmi Témapark árnyas-ligetes helyszínén várja a családokat a színes forgatag. Május 31-én 13.00 és 22.00 óra között színpadi előadások, koncertek, játszóprogramok és egyéb különlegességek várják az apróságokat, a nagyobbacskákat és a tinédzsereket, ahogy a gyermeklelkű, játékos szülőket-nagyszülőket is. A legkisebbeknek kínál izgalmas felfedeznivalókat a Bóbita játszószőnyeg, kellemes pihenőzugot ígér a babasátor, és kedves színfoltnak ígérkezik a Fekete István Állatvédő Egyesület állatsimogatója. A késő délutáni óráktól a színpad az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat zenészeié, énekeseié. Az ezerszínű program megkoronázásaként világító lámpásokat engednek a magasba a résztvevők az ország sok-sok pontján egy időben.

Gyerekek után jöhetnek a felnőttek! Bloomsday – Kortárs művészeti fesztivál Szombathelyen, immár 21. alkalommal. A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar ír dallamos megnyitója után, képzős egyetemisták kiállítása nyílik a Fő téren. A téma a környezettudatos gondolkodás. Majd jön a pecsételés! Az első Bloomsday-nyomatokat hagyományosan Puskás Tivadar polgármester és az ír nagykövet helyezi el. Egy nagy Bloomsday felirat kerül porcukor formájában a térre és az útvonalra. Az idei program attrakciója lesz a legendás Irokéz gyűjtemény bemutatkozása az új helyszínen – nyitott kapuk várjuk az érdeklődőket a Szombathelyi Képtár aljában! A rendezvénynek sztárvendége is lesz, a Cannes-i fesztiválról a zsűri nagydíját is elhozó Nemes Jeles László, akinek Saul fia című filmjét díszbemutató keretében vetítik az AGORASavaria Filmszínházban. Este két ingyenes koncert várja a Zsinagóga Udvarba látogatókat! A Colleen zenekar a tradicionális ír dallamvilágot elegyíti a modern popzenei irányzatokkal. Őket követi a STATION – U2 tribute koncertje. Az együttes annak idején azért állt össze, hogy U2 dalokkal szórakoztassa magát és a közönséget. Így kerülnek majd ír klasszikusok a Bloomsday-re június 16-án!

Majd jön a Szentivánéji Vigasságok! Az év leghosszabb napját ünneplő rendezvény helyszíne ezúttal is a festői szépségű Csónakázó-tó és környéke lesz június 20-án. A programot minden évben óriási érdeklődés kíséri, 25-30 ezer ezer látogatót vonz, ezzel – a Savaria Karnevál után – a város második legnagyobb szabadtéri rendezvénye. Idén este 10 órától a Neoton Família élő nagykoncertje szórakoztatja a Szentivánéji Vigasságok közönségét. A koncertélményt a 10x10 méteres nagyszínpad és óriáskivetítő teszi még felejthetetlenebbé.

Mindezek mellett, mint a sajtótájékoztatóból megtudhattuk, a város az AGORA koordinálásában, minden szombaton és vasárnap programokkal népesíti be a Fő teret. Zenészek, táncosok, civilek és profik, vásározók és kézművesek! Miénk itt a tér!


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb