Élmények (b)irodalma

2017-02-23, 13:15
   |   Kategória: Program
Bemutatják a  Fűzfa Balázs és az élményközpontú irodalomtanítás című dokumentumfilmet.
Fűzfa Balázs irodalomtörténész, egyetemi docens, tankönyvszerző az élményközpontú irodalomtanítás úttörője. Véleménye szerint az irodalomtanítás nem lehet száraz, betanulandó érettségi tételek, költői életrajzok bemagolása, hanem élményszerűvé, átélhetővé kell tenni az irodalmat úgy, hogy a diák a saját gondolatait fejtse ki a megismerni kívánt mű feldolgozásakor.

Nevéhez fűződik többek között az irodalmi kultusznak mint nevelési-oktatási eszköznek az alkalmazása,  A 12 legszebb magyar vers-program a  Nagy Versmondásokkal, valamint a csöngei Weöres Sándor Olvasótábor és Nyári Egyetem megszervezése minden évben 2008 óta.

A filmben megszólalnak még a Tanár úr tanítványai, kollégái, barátai és mesterei: Beck Zoltán (30Y), Bedécs Gyula, Bokányi Péter, Jordán Tamás, Kaisinger András, Károly Frigyes, Kelemen Zoltán, Láng Gusztáv, Lutor Katalin, Pávlicz Adrienn, Pusztay János, Rozmán Kristóf, Sipos Lajos, Varga Bence (Zaporozsec), Varga Richárd, Winkler Márta.

Az eseményen való részvétel INGYENES.

A film hossza: 81 perc

A vetítés után Lovass Tibor a Szombathelyi Televízió ügyvezető igazgatója beszélget Fűzfa Balázzsal és az alkotókkal.

A film alkotói: Boros Ferenc és Horváth Zoltán

Időpont: 2017. március 2. (csütörtök) 18:00


Helyszín: AGORA–Savaria Filmszínház nagyterme (Szombathely, Mártírok tere 1.) 

A helyszínen a film DVD-n megvásárolható.

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178