Sajtótájékoztatón ismertették az AGORA tavasz-nyári programjait

2017-04-05, 13:55
   |   Kategória: Program
A hagyományokhoz hűen idén is nagy hangsúlyt kap a tánc és a zene, de lesz hagyományos Városi Gyermeknap, és költészet napi rendezvénysorozat is.
A Reményik iskolások néptáncbemutatójával kezdődött a sajtótájékoztató, sejtetve, hogy a következő hónapokban több táncos rendezvényre is számíthatnak a szombathelyiek. Az AGORA az idei tavaszi-nyári időszakban is tartalmas programkínálattal készül. "Az AGORA tavaszi programjai közül elsősorban a város image-éhez köthető táncos programokat emelném ki, nevezetesen az április 29-i tánc világnapi forgatagot immár hagyományosan három helyszínen a főtéren, illetve az azt követő esti Kodály gálát, ami a Kodály emlékév keretén belül emlékezik a kodályi hagyományokra, táncos hagyományokra" - mondta Parais István, az AGORA igazgatója.

Idén 52. alkalommal rendezik meg a Savaria Nemzetközi táncversenyt és ismét lesz Quadrille Nemzetközi Táncfesztivál. Ezúttal sem marad el a Szentivánéji vigasságok, melynek időpontja idén pont Iván napjára esik. Emellett több kisebb rendezvénnyel is várják a város lakóit. Az élőzene kedvelőit a Szerda Esti Akkusztik programmal várják, de a tavasz során a mozi aulájában zenél a Brains, a 30Y vagy Péterffy Bori is. Azok sem maradnak program nélkül, akik a humort részesítik előnyben, hiszen lesz Dumaszínház és Irigy Hónaljmirigy koncert. "A közösségnek mindig szüksége van olyan identitásnövelő érzésekre, mint amit a közös kultúra ad" - fogalmazott a beharangozó sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester.

Május utolsó vasárnapján a legkisebbeknek szól a programkínálat a Városi Gyermeknapon, a szokásostól eltérő helyszínen, a Sportházban. "Egyrészt vannak színpadi programok, másrészt pedig nagyon-nagyon sok olyan játék, ami igényli azt, hogy a szülő együtt játsszon a gyermekével, közös élményben vegyen részt, és ehhez viszont mindenféle játékot, kicsit-nagyot, óriás játékot szeretnénk idevarázsolni a gyereknapra" - fogalmazott Kiss Andrea szakági vezető.

A legközelebbi program április 11-én a Költészet napi rendezvénysorozat lesz, melyen a Weöres Sándor szobornál megzenésített verseket hallhatnak az arrajárók, a Savaria moziban a Nagy Lajos Gimnázium drámatagozatos diákjai kedvenc verseikkel lepik meg a látogatókat, aki pedig a város egyes kávézóiba beviszi kedvenc versét, ezzel kifizeti a kávéját.

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178