Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Országos rekordkísérletre készülnek Táplánszentkereszten

2017-04-27, 08:07
   |   Kategória: Program
Szokatlan módon és időpontban ünnepli a május elsejét a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar. Április 30-án vasárnap ugyanis a majálisozás szenzációjakén egy országos rekordkísérletre várják a Vas megyeieket. Az együtténeklés fúvószenekari kísérettel magyar rekordját szeretnék felállítani.
Most még csendes a táplánszentkereszti sportpálya, április 30-án, vasárnap viszont egy országos rekordkísérlet helyszíne lesz. Ide várják ugyanis a Vas megyében élőket, hogy együtt énekeljenek a település idén 15 éves ifjúsági fúvószenekarával. "Vasárnap este 18 órakor magyar rekordot szeretnénk felállítani, sőt mondanám, hogy fogunk felállítani, mert minden reményünk meg van arra, hogy ezer ember összejöjjön, és 4 himnuszt elénekeljen fúvós zenekari kísérettel" - mondta
Janászek Ferenc, a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar karnagya.

Boldogasszony anyánk – Magyarország korábbi himnuszát, az Örömódát, ami az Európai Unió himnusza, a székely, valamint a magyar himnuszt fogják eljátszani, és várhatóan legalább ezren énekelnek velük együtt. Az 50 fős zenekar rendszeresen tart zenés menetet a településen, és nem először kíséri őket énekszó sem. 2010-ben Rómában XVI. Benedek előtt játszották el a himnuszokat. "A 7.200 hívőből nagyon sokan énekelték, természetesen a saját nyelvükön. Elkövettük azt a hibát, hogy nem regisztráltattuk, nem hitelesíttettük ezt, és emiatt nem volt magyar rekord, de ez most ezer emberrel meg fog történni" - tett hozzá a karnagy.

Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából határozta el a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar, hogy április 30-án településük az ének-zene fővárosává váljon. A karnagy elmondta, nem zenei produkcióra készülnek elsősorban, hanem az összefogást, a közös élményt szeretnék erősíteni. Az eseményre nem csak a helyieket, hanem minden Vas megyében élőt várnak. Az együtt éneklés fúvószenekari kísérettel magyar rekordját rossz idő esetén az általános iskola sportcsarnokában tartják.
5 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb