Civilek szervezte programok

2017-05-09, 13:01
   |   Kategória: Program
Több vidéki, de Szombathelyhez is kapcsolódó programot ismertettek a vasi civilek a legutóbbi sajtóreggelin. Nyári tábor és kifejezetten nőkhöz szóló rendezvény mellett szó volt egy közösségeket megmozgató projektről is.
Hagyományosan az MMIK előtti tér termelői piacáról származó finomságokkal terítenek meg a szervezők a civil sajtóreggelin, így volt ez legutóbb is, amikor kiderült, hogy egy május 27-ei programon szintén találkozhatunk ezekkel az ételekkel. 12. alkalommal lesz Oszkón Orbán-napi vigadalom. “Most már megyei szintűre nőtte ki magát, a megye egész területéről érkeznek érdeklődők. Fő témája a bor, tehát az érdeklődők a térségi borokkal ismerkedhetnek meg. Emellett a pannon helyi termék vásár adja magát, hogy helyi termelők jelennek meg: húsárukkal, lekvárokkal, szörpökkel, ajándéktárgyakkal"- fogalmazott Németh-Kurimai Hajnalka, a Hegypásztor Kör ügyvezetője.

Szombathelyi lányokhoz és anyákhoz szól a II. Lélekápoló nap, amelyet a nők és gyermekek jól-létével foglalkozó szervezet tart a Hétszínvirág óvodában május 20-án, szombaton. “Önismeret, személyiségfejlesztés, egészséges életmód, szépség - erről mind beszélni fogunk, illetve nem is beszélni, hanem remélhetőleg élvezetes programokban bemutatni ezeket a területeket. A program mottója az épség, szépség, egészség. és szeretettel várjuk különösen a Demeter projektünk által támogatott, illetve az ő célcsoportjukba tartozó, gyermeküket egyedül nevelő anyákat" - mondta Wagner Anikó, a Soroptimist International Club Szombathely elnöke.

Egy héten át számos rendezvény zajlik az országban - így Vas megyében is - egy új kezdeményezés, a közösségek hete programsorozat keretében. Erről beszélt a projekt mentora. “Könyvtárak közül a Berzsenyi Dániel Könyvtár, aki nagyon komolyan részt vesz a projektben. Úgy is, hogy vidéki rendezvényeket támogat, amelyek elsősorban vagy könyvbemutatók, antológiák, frissen most megjelenő antológiák, vagy mondjuk néprajzkutató-előadások az adott faluról, a közösség történetéről" - emelte ki
Ilon Gábor, a Cselekvő Közösségek mentora.

Szó volt még az Őrállók nyári táborairól, érték- és hagyományőrző programjairól is, az ismertetőt fegyverbemutatóval is összekötöttek.

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178