Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jön a félszázadik Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál

Argentin világsztár érkezik a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztiválra - a többi között ezt jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők. Nyolcadika és tizenötödike között  számos neves karmester, professzor, zeneművész  tanítja az ifjú tehetségeket.
Különleges művészeti élményeket tartogat a jubileumi, 50. Nemzetközi Bartók Szeminárium, amely 33 éve már fesztivállá alakult át. A XXI. század zongorista ikonjának koncertje a legnagyobb kuriózum. “Nagy öröm számunkra, hogy Martha Argerich a díszvendég: a nyitókoncerten ő zongorázik, július 11-én az Agorában, Szombathelyen, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral" - mondta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.

A másik kuriózum egy olyan film premier előtti vetítése, amely Bartók Béla fiával készült. Ez ősszel kerül a nagyközönség elé - a rendező szerint ez a jubileumi alkalom a legmegfelelőbb ahhoz, hogy a zeneszeretők megismerkedjenek Bartók Béla életével. “Ez a film nem a zenéről szól, hanem magáról a mesterről, Bartók Béláról. És talán a legautentikusabb ember meséli el, a fia, aki 93 éves. Egy nagyon érdekes unicum van ebben a beszélgetésben: hogy soha, senki nem csinált vele interjút!" - fogalmazott Sipos József filmrendező, producer

A karmesterkurzus ezúttal is a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével zajlik. Újdonság azonban, hogy most a tánc is szerepet kap a fesztiválon. “Az idei évben két emblematikus balettet fogunk megszólaltatni: Stravinszkij: Tavaszi áldozat című művét és Bartóktól a Fából faragott királyfi című táncjáték zenéjét" - hangsúlyozta Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója.

A zárókoncert július 15-én, este 8 órakor lesz az Agora Sportházban, . A Tavaszi áldozatot ugyanis különös vizuális effektekkel színesített balettelőadással együtt élvezheti a közönség.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb