Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Augusztusi programjaikat ismertették a civilek

A nyári melegre való tekintettel ismét szabad térre szervezték a civil szektor és a média közös reggelijét. Karnevál, környzettudatos fesztivál, kert-szépségverseny szerepelt a kínálatban.
A közelgő nyári programokat ismertették a civilek a legutóbbi sajtóreggelin a Kámoni Arborétumban. A Szultánia Kávéház, ahol sérült gyermekek számára gyűjtenek adományokat, évek óta karneváli kísérőrendezvények helyszíne, ide keresnek most önkénteseket. “Segítséget várunk például olyanban, hogy a háremfotózáshoz az egész családot be tudjuk öltöztetni keleti ruházatba, például ilyenre. Aztán szórólapozáshoz is kérnénk szépen segítséget. Valamint az idén még gondoltunk olyanra is, hogy tavaly felmerült az, hogy nem tudták, hogy ez egy jótékonysági helyszín, és milyen programok folynak: idegen nyelvet beszélő segítőket is várunk, önkénteseket" - mondta Bangó Mária Míra, a Míra Orent Art Kulturális és Jóléti Alapítvány elnöke.

Szintén a karneváli jelenlétét népszerűsítette a házigazda szervezet, a Civil Információs Centrum,amely a Civil Korzót működteti majd. “A legtöbb civil szervezet, egyesület, alapítvány most jelenik meg, több interaktív programmal várják az érdeklődőket, tehát nemcsak kiadványok, nemcsak szórólapok lesznek a standoknál. Érzékenyítő programok, örökbefogadó nap, népi játékok, kézműves foglalkozások, illetve lesz egy színpadunk is idén, elsőként, ahol több mint húsz fellépő fog bemutatkozni" - fogalmazott Nagy Krisztina, a Vas Megyei Civil Információs Centrum koordinátora.

Ugyancsak népszerű augusztusi program Szombathelyen a Parkerdei Kertbarát Egyesület versenye, amelyet 19-én, szombaton délelőtt tartanak a város melletti kiskertekben. Aznap délután a nyitott portákon a szélesebb közönségnek is tartogatnak elfoglaltságot.


“A szépkertesek közül, aki vállalkozik rá, kinyitja a kertjét, és oda bárki bejöhet. Tapasztalatokat cserélnek egymással a kertesek meg a vendégek is. És a kerttulajdonos bemutatja a saját életét, hogy mit csinál a kertben, hogy szórakozik ott, hogy tölti el a szabadidejét, és bemutatja a kertjét is gyakorlatilag a látogatók előtt. És meg is vendégeli őket különben" - tette hozzá Molnár Lajos, a Parkerdei Kertbarát Egyesület elnöke.

Ugyanezen a szombaton rendezik meg a Pinka-völgyi Halas Napot Vaskeresztesen, ahol a horgász- és főzőverseny mellett számos szórakoztató program szerepel a műsorban. A környezettudatos vidéki élet híveinek országos találkozóját, a Gyüttment Fesztivált is a sajtó figyelmébe ajánlották a civil reggelin, ez az oszkói szőlőhegyen lesz augusztus utolsó hétvégéjén.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb