Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Izgalmas programokat kínálnak a civilek

Iskolai jubileum, futófesztivál, gyalogtúra, kerékpározás - izgalmas és aktív programokkal készülnek a közeljövőben a szombathelyi és Vas megyei  civil szervezetek. Ismét sajtóreggelin találkoztak az egyesületek és a média képviselői.
Kultúra és sport - ez a két téma került terítékre a szeptemberi sajtóreggelin. Idén százéves a Kanizsai Dorottya Gimnázium, ezt ünnepli az iskola egy teljes tanéven keresztül. Az intézmény igazgatóhelyettese részletezte a programokat. Ezek közül a november 17-ei eseményeket emelte ki, amikor kiállítás nyílik a Kanizsai történetéből. “Segítőink olyan anyagokat kutattak fel, amivel azt hiszem, hogy érdekességeket is be tudunk mutatni. Majd másnap, szombaton délelőtt a Sportházban lenne a gálaünnepség, amikor ünnepélyes keretek között zászlóátadás lesz, ünnepi  beszédek, és a jelenlegi terveink szerint egy olyan kultúrműsort hozunk létre, amiben volt tanítványok, volt művészeink lépnek fel" - mondta Merklin Ferenc, a Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatóhelyettese.

A jubileumhoz kapcsolódik egy szeptemberi rendezvény is, a 25. Euroweek-találkozó, amelyre Európa 20 országából 200 vendég érkezik a térségbe. Ennek házigazdája az ünneplő gimnázium lesz. Több sporteseményt is a közönség figyelmébe ajánlottak a civilek. Az egyetemi sportegyesület a 4. Futófesztivál részleteit ismertette, amely szeptember 24-én lesz, és amelyre 11-éig nevezhetnek amatőr és profi sportolók. Az Őrvidék gyalogos túrákra hívta az érdeklődőket a Sakura egyesület képviselője. “Ezek a túrák 23-án fognak indulni. A 100 kilométeres Lukácsházáról, a 60-as, 30-as Kőszegről, és a családi távok Velemből indulnak, és oda is érkeznek vissza. A túrázókat ellátással és ellenőrzőpontokkal fogjuk várni, hogy ne kelljen a hátukon cipelni, csak a saját  felszerelésüket. Egy elég komoly csapat, team fog ezen dolgozni. Több mint 30 emberrel, önkéntesekkel, az egyesület tagjaival" - tette hozzá Katona Péter, az egyesület elnöke.

Információt hallhattunk még egy szeptember 17-ei, Ság hegy környéki kerékpártúráról, amellyel egy időben nordic walking kirándulást is tartanak a szervezők.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb