Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Őszi-téli programjait ismertette az AGORA

Koncertekkel, zenés színházzal, operettel, musicallal, táncversennyel és sok egyéb programmal várja a kultúra szerelmeseit az AGORA az őszi-téli hónapokban. Színpadra lép az EDDA, a Quimby, a Halott Pénz és a moziban ünnepli majd rajongóival 15. születésnapját az Ocho Macho. Az eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Trombitaszó kíséretében kezdődött 2017 második felének kulturális prograismertetője. Szombathely Város Fúvószenekara idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból az egyesület ünnepi koncert keretében idézi fel a múltat, amelyben fontos szerepet kapnak az egykori karmesterek is. "Lesz egy nagyon rendhagyó zeneszám, a Kállay-kettőst fogja a zenekar előadni, melyben közreműködik az Ungaresca táncegyüttes, illetve Szombathely város egyesített kórusa, Király Katalin vezetésével. Ez egy nagyon rendhagyó és szerintem először ilyen bemutatott darab lesz ebben a felállásban" - tette hozzá Sümeg Andrea, Szombathely Város Fúvószenekarának elnöke.

Az AGORA idén is színes kultúrpalettával rukkolt elő a szombathelyiek számára. A következő hónapokban fellép mások mellett a Bikini, Kowalsky meg a Vega, műsorra tűzik a Hello, Dolly Musicalt, fellép Koncz Zsuzsa és lesz Cserháti emlékkoncert. Az egyik kereskedelmi televíziócsatorna tehetségkutató műsorában szereplő Szombathely környéki Kovács Pál előadása vezette fel a decemberi Kiscsillag Akusztik koncertet. "Ebből is kitűnik, hogy az idősebb korosztálynak is kínálunk portékát és a legfiatalabbaknak is olyannyira, hogy újra indítjuk a szerda esti akkusztik programunkat, ami egy fiatalosabb és alternatív zenei világot is megmutatja" - emelte ki Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.

A zenei estek mellett az érdeklődők meghallgathatják Vekerdy Tamás vagy Csernus Imre ismeretterjesztő előadását. Ismét megrendezik majd a Japán napot, lesz táncverseny és táncszínház, valamint gyermek, ifjúsági és családi programokból is válogathatnak az érdeklődők.  "Sok minden, vagy talán minden nagyon érdekesnek látszik. Mondottam a sajtótájékoztatón is, hogy érdekel az a kiállítássorozat - vagy 6 kiállítás -, amit megrendeznek. Most például Garas Kálmán művészúrnak a fotókiállítása olyan, ami szerintem rengeteg látogatót vonz" - mondta Puskás Tivadar polgármester.

A szombathelyi AGORA őszi-téli programkavalkádjáról Dobos Dominik bolyais diák készített egy összefoglalót, amely a közösségi videómegosztó oldalon is megtalálható. Minden programról részletesebb tájékoztatást a szombathelypont.hu-n vagy az AGORA hivatalos oldalán, a www.agorasavaria.hu oldalon kaphatnak az érdeklődők.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb