Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Huszadik éve jutalmazza legjobbjait a Szombathelyi Sporközpont és Sportiskola. A jubileumi ünnepségen egy kiemelkedő sikerről is beszámoltak: az Európa-bajnoki címet kapta meg egy tanulójuk.

Az idei fejlesztésekről, a halgazdálkodási programról, a horgászkártya bevezetéséről és a 2019-es tervekről is szó esett a sporthorgászok évzáró intézőbizottsági ülésén Vaskeresztesen. Átadták a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza" díjait is.

Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte sportolóknak az egész éves kiemelkedő munkát. 

Szombaton a Debrecen ellen játssza a 2018-as esztendő utolsó bajnoki mérkőzését a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A találkozó után a sereghajtó gárda tagjai szünetet kapnak és majd január 3-án állnak újra edzésbe.

Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött az egyetem Sporttudományi Intézete partnerintézményeivel, amelyekben a jövőben is valós piaci környezetben, az ország vezető rekreációs szolgáltatóitól sajátíthatják el a hallgatók az elméletben tanultakat.

Negyven hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül a Haladás kézilabda szakosztálya a Rohonci úti sportkomplexumban. A vendégek bejárhatták az új sportlétesítményt, ezt követően pedig sportfoglalkozáson vehettek részt.

Nagy küzdelemben 72:70 arányban legyőzte a Falco kosárlabdacsapata az Alba Fehérvár együttesét. A szombathelyiek már 16 ponttal is vezettek, ám a végjátékban kis híján kicsúszott a kezükből a korábban már szinte bioztosra vett siker.

Egy kétszintes, a 21. századi igényeket kielégítő épülettel és két műfüves pályával bővült a Király Sportlétesítmény Szombathelyen. A 108-szoros rekord válogatottsággal büszkélkedő hálóőr, Király Gábor 15 évvel ezelőtt megkezdett munkája újabb mérföldkőhöz érkezett csütörtökön.

A diáksportolók jutalmazása Szombathely város hagyományos rendezvénye, ahol azokat a sportolóinkat köszöntjük, akik az elmúlt tanévben kiemelkedő eredményeket értek el sportágukban és képviselték Szombathelyt az országos diáksport rendezvényeken.

Tehetséggondozó programot indított a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A kezdeményezés kerében négy fiatal játékos már fel is került az egylet felnőtt csapatához.

A hazai pályán játszó Egis Körmend nyerte a vasi kosárlabda-rangadót. Az edzőjüket búcsúztató Rába-partiak nagy küzdelemben 92:88-ra verték a Falco-Vulcano Energia KC  együttesét.

Összesen 24 érmet nyertek a rendező Szombathelyi Sportiskola úszói a nagy hagyományokra visszatekintő Claudius Kupán. Ezzel a remek teljesítménnyel a második helyen végeztek a csapatversenyt megnyerő Darnyi Tamás SE mögött.

December közepére szerkezetkész állapotba kerül a fedett jégcsarnok. Az épület kivitelezése az előre tervezett ütemben halad, jelenleg hatvan százalékos a készültségi foka. A sajtóbejáráson az is kiderült, hogy a gazdaságos fenntarthatóság érdekében a jég készítésekor felszabaduló hő a Tófürdő energetikai rendszerében hasznosul majd.

Pontszegény találkozón 68:53-ra verte a Pécs gárdáját a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata. Hazai környezetben aratott győzelmének köszönhetően a sárga-fekete alakulat feljött a tabella hatodik helyére.

Hat érmet szereztek a Haladás sportolói.

Remekül kezdte a bajnokságot a Haladás.

Nagy küzdelemben sikerült a három pontot idehaza tartani a listavezető ellen.

Minden idők egyik legnagyobb létszámmal megrendezett honi nemzetközi korosztályos asztalitenisz-versenyének ad otthont az Aréna Savaria. Az ötnapos viadalon 46 ország több mint 350 játékosa indul majd.

Minden előzetes várakozás felett teljesítve a bajnoki tabella hetedik helyén végzett az NB I-ben a Vasi Gombfoci Egyesület csapata. Az újonc szombathelyieket egyetlen pillanatra sem fenyegette a kiesés réme.