Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gyenge első félidőt követően végül magabiztos győzelemmmel tudta le a BME FC elleni bajnoki mérkőzését a Kútház-Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapata. A szombathelyiek 8:4-es sikerüknek köszönhetően továbbra is a tabella közvetlen élmezőnyében állomásoznak.

Adományt is gyűjtenek a  Magyar Amatőr Grappling MMAországos bajnokság első selejtezőjén, Szombathelyen. Az eseményen a Markusovszky Kórház gyermekosztályának daganatos betegeit, illetve az ő családjaikat támogathatják azok, akik az ingyenes rendezvényt meglátogatják.

Második bajnoki mérkőzését is elveszítette a Falco kosárlabdacsapata. A szombathelyiek ezúttal Szolnokon kaptak ki 88:68-ra úgy, hogy egyetlen pillanatig sem volt győzelmi esélyük a címvédő otthonában.

Első alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség a nem régiben elhunyt Vécsey Ernő tiszteletére teniszversenyét.

Az esemény a honvédelem ügyének népszerűsítése és a katonai pálya bemutatása mellett lehetőséget adott a résztvevők számára, hogy kipróbálják a katonai kiképzés egyes feladatait versenyhelyzetben. 

Megkezdi szereplését az Extraligában a Hungast-Haladás női röplabdacsapata. A szombathelyiek az első fordulóban rögtön a bajnoki címvédő Békéscsaba együttesét fogadják.

Jól helytállt a Király Szabadidősport Egyesület megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata a Magyar Kupában az NB II-es Kaposvár ellen. A hazai pályán szereplő vasiak csupán a derbi végjátékában adták meg magukat és szenvedtek 3:0 arányú vereséget.  

Kifejezetten jól szerepeltek a magyar tornászok a Szombathelyen megrendezett Világkupa versenyen. A sérült Dévai Boglárkát nélkülöző válogatott két arany-, valamint egy ezüstéremmel örvendeztette meg a közönséget.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Savaria Futófesztivált Szombathelyen. A profikat és amatőröket is megmozgató viadalon a hagyományoknak megfelelően több százan álltak rajthoz.

Új kosárlabdapálya épült a Bolyai iskola udvarán – a minisztériumi forrást szülői összefogással egészítették ki.

Harmadik alkalommal csatlakozott Szombathely az Európai Mobilitási Héthez. A városban kilenc napos programosorozat várja a mozogni szerető embereket: a többi között futással, játékos ügyességi vetőlkedőkkel, kerékpározással.

Kiváló hangulatban zajlott a hetedik Nyugat-Pannon Nagyvállalati Futballtorna. Idén is három kategóriában mérték össze tudásukat a szombathelyi és Vas megyei cégek dolgozói.

Szeptember 6-án ünnepelte 70. születésnapját Hegedüs Csaba, aki 1972-ben kötöttfogású birkózásban nyerte meg Magyarország 100. olimpiai aranyérmét. A neves sportolót, sportvezetőt szülővárosában, Sárváron, valamint Szombathelyen is köszöntötték barátai, tisztelői.

Rendet kell tenni - hangzott el a szombathelyi atlétikai sportcentrum bejárásakor, amelyen részt vett mások mellett Koczka Tibor alpolgármester és Németh Zsolt edző, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a létesítményben tapasztalható hiányosságokra azonnal megoldást kell találni.

Toborzási céllal nyílt edzés tartott a Szombathely Crushers amerikaifoci-csapata. A mostoha időjárás miatt csak néhány percig tartott a foglalkozás, ám ettől függetlenül a klub várja a sportág iránt érdeklődő, 12 évnél idősebb fiatalok jelentkezését.

Szalagátvágással és egyházi áldással vették birtokba Lukácsházán az új műfüves futballpályát. A több mint 30 millió forintos létesítményt a településen működő nagyvállalat támogatta.

Megszerezte első idegenbeli pontját a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek a Debreceni VSC otthonában játszottak 1:1 arányú döntetlent, ám így is maradtak a tabella nem túlságosan előkelő 10. helyén.

Nagyon komoly átalakuláson ment át a Haladás VSE futsalcsapata a nyári holtidényben. A változásokról sajtótájékoztató keretében számoltak be a klub elöljárói a média képviselőinek.

Tovább akarja bővíteni taglétszámát az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület. Az új uszodarésznek köszönhetően jóval több pólós képzésére van lehetőségük, ezért pénteken rendhagyó toborzót tartanak.

2:2 arányú döntetlent játszott Győrben a Haladás-Viktória FC NB I-es női labdarúgócsapata. A szombathelyiek hiába játszottak a találkozó nagy részében fölényben, így is csak egyetlen pontot sikerült elhozniuk az ETO FC otthonából.