Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megkezdte a felkészülést a 2018-2019-es szezonra a Haladás NBI/B-s női kézilabdacsapata. A nyári átigazolási szezonban több változás történt a játékoskeretben és a szakmai stábban is.

2013 után ismét Szombathely ad otthont az ifjúsági vízilabda világbajnokságnak. A magyar válogatott remek eredményekkel hangolódott a tornára: júliusban másodikak lettek Horváth János tanítványai a Tófürdőn rendezett OMV kupában, múlt héten pedig bronzérmet szereztek a Belgrádban tartott Comen kupában. Az augusztus 11. és 19. között zajló világbajnokságon a végső sikerre is esélyes a hazai együttes.

Bronzérmes lett a berlini  atlétikai Európa-bajnokságon Halász Bence. A Dobó SE 21 esztendős kalapácsvetője élete első felnőtt világversenyén 77 méter 36 centiméteres teljesítményével harcolta ki a harmadik helyet.

Kiemelkedő versenyzéssel Európa-bajnok lett ugrásban Dévai Boglárka. A Szombathelyi Sportiskola 18 esztendős versenyzője  két évtized után szerzett aranyérmet kontinens vetélkedésen a magyar női tornasport számára.

Nevezési csúcsot hozott a hatodik alkalommal megrendezett szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál. Az eseményen ezúttal több mint negyven csapat vett részt, ami azt jelenti, hogy összesen közel ezren szálltak vízre a két nap során.

A szombathelyi Ekler Luca  is részt vesz majd a parasportolók berlini atlétikai Európa-bajnokságán. A TFSE színeiben induló versenyző távolugrásban egyértelműen a legnagyobb esélyesnek számít.

A házigazda AVUS gárdái nyerték meg mindkét korosztály versengését a második alkalommal megrendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon. A szombathelyi viadalon öt ország korosztályos csapatai szálltak vízbe.

Két versenyzővel képviselteti magát a Dobó SE a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon. Gyurátz Réka és Halász Bence is kifejezetten jó formában várja a viadalt, így mindkettőjüket döntőbe várják a szombathelyi klub edzői.

Ismét megmérkőztek a legjobbak a gencsapáti Búcsúi Fogathajtó versenyen. A régióból, de a határon túlról is érkezett páros a nívós viadalra, amely egyre több nézőt vonz.

A hetedik helyen végzett a junior atlétikai világbajnokságon Varga Donát. A Dobó SE kalapácsvetője nem sokkal a viadal előtt megsérült, így ez az eredmény akár bravúrnak is tekinthető.

Tizenkét szombathelyi sportoló vesz részt az 52.  Nemzetközi Diákjátékokon Izrelben. Közülük a legjobb eredmény a háromfős úszó különítménytől várható, de a focisták szereplése elé is optimistán lehet tekinteni.  

Második lett a magyar válogatott.

Közel 50 ország több mint 200 sportolója vett részt az üzbég  fővárosban, Taskentben megrendezett U20-as súlyemelő világbajnokságon. A magyar színeket három versenyző képviselte, köztük a szombathelyi Gyürüs Barbara.

Hétvégén ismét a világ junior vízalbdázóinak krémje veszi birtokába a Tófürdő nagymedencéjét. Harmadik alkalommal rendezik meg az OMV Nemzetközi Férfi Utánpótlás Tornát, amelyen a házigazda magyarok mellett további 3 nemzet legjobb utánpótláskorú vízilabdázói szállnak medencébe a péntektől vasárnapig tartó eseményen.

A hétvégén rajtoló élvonalbeli futball bajnokság csapatai közül többen is sportszergyártót váltottak, ráadásul mindannyian ugyanannak a gyártónak a dresszébe bújnak a klubok színösszeállításainak megfelelően. A mezcserével a sportszervezetek a magyar könnyűipar legújabb termékeit részesítik előnyben.

Hét érmet nyertek az ELTE Savaria Egyetemi Központjának asztaliteniszezői a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság döntőjében. A szombathelyiek négy második és három harmadik helyezést gyűjtöttek be.

Első alkalommal rendeztek strandröplabda tornát a Termálfürdőben.

Három sportolóval képviseltette magát a Dobó SE az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. Közülük Doma Benedek szerepelt a legjobban, aki 4. helyezésének köszönhetően részt vehet majd az októberi ifjúsági olimpián is.

Megkezdte a felkészülést a 2018-2019-es bajnoki szezonra a Haladás-Viktória FC élvonalbeli női labdarúgócsapata. A szombathelyiek vasárnap már le is játsszák az első edzőmérkőzésüket.

Hétvégén ismét megrendezik a Vasi Vasembert. A több mint 3 évtizedes hagyományokkal bíró nagymúltú triatlon versenyre ezúttal is az ország minden szegletéből és külföldről is várnak amatőr, valamint profi versenyzőket. A rekordszámú nevezők közül a dobogós helyezettek összesen 360 ezer forint összdíjazásban részesülnek. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.