Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Horgászverseny Kerkafalván

2018-05-04, 11:27
   |   Kategória: Sport
A kerkafalvi Kéthatár-tavon rendezte hagyományos szezonindító versenyét a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A főzéssel egybekötött, jó hangulatú viadalra 66 hobbihorgász nevezett. Szép számmal akadtak horogra pontyok és amurok, a győztes több mint 13 kg halat fogott.
Megteltek a Kéthatár-tó horgászhelyei május elsején: 56 felnőtt és tíz ifjúsági pecás nevezett a megye minden részéről. A négyórás versenyen a fiatalok úszós készséggel, a felnőttek szabadon választott módszerrel próbálkozhattak.  

Pajtli Ferenc – Spartacus HE, Szombathely

„A mai napon feeederezéssel, rakós horgászattal is próbálkoztam, de nem voltam eredményes egyikkel sem.”

Az élénk szél nem kedvezett a halak étvágyának, de akinek szerencséje volt a sorsolásnál, és jó helyre került, már a verseny elején termetes példányokat csalhatott horogra.

Bálint Gábor – Körmendi Munkás HE

„A halak most nincsenek túlságosan kapókedvükben, két halat sikerült fogni, egy pontyot és egy keszeget.”

Az 5 és fél hektáros tavat a Kerka-patak táplálja, változatos halállományának köszönhetően ideális versenyhelyszín.


Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

„Ez Vas és Zala megye határán helyezkedik el, az első olyan vízterületünk, aminek Zala megyében nyertük el a halászati jogát. A szövetség rendszeresen telepíti, jellemző a keszeg, a ponty, ragadozók közül a süllő.”

A verseny ideje alatt a helyi egyesület tagjai a kondérok körül szorgoskodtak, halászlével és vadpörkölttel vendégelték meg a résztvevőket, így egy kis tóparti horgászmajális kerekedett.

Nemes Kálmán – polgármester, elnök, Kerkafalvi HE

„Ez már hagyomány itt Kerkafalván, amikor megalakult az egyesület, attól fogva. Eleinte a körjegyzőséghez tartozó települések voltak meghívva.”

A verseny végén a mérlegelésnél kiderült, hogy szép számmal került a szákokba ponty, amur, keszeg és kárász. Többen is meghaladták a tíz kilogrammos fogást. A győztes, a nagykanizsai Zsizsek Tibor 13 340 gramm halat zsákmányolt, így ő vihette haza a Kéthatár-tó Kupát. Ez a verseny egy ötállomásos sorozat első helyszíne volt, melynek végén kiderül, ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb