Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tánc gála

2018-05-31, 14:42
   |   Kategória: Sport
Tizenötödik alkalommal tartott évadzáró gálát a Lorigo művészeti iskola. A kis táncosoknak köszönhetően  ezúttal két alkalommal is zsúfolásig megtelt az Agora Művelődési és Sportház nézőtere.
A Lorigo Táncsport Egyesület szervezésében, felügyelete mellett több szombathelyi általános iskolában, valamint óvodában zajlik táncoktatás. A gyerekek a foglalkozások keretében játékos formában ismerkedhetnek meg ennek a művészeti ágnak az alapjaival. Az iskolaév végén pedig népes közönség előtt adhatnak számot az elsajátítottakról.  

Faludiné Lovas Henriette - művészeti vezető, Lorigo TSE

“Testnevelésóra vagy délutáni szakkör keretében voltak ezek az oktatások. Hagyományosan, ez már a 15. alkalom, hogy a tanév végén készülnek a csoportok egy külön koreográfiával. Ezen keresztül láthatják a  szülők, hogy valamivel eltöltöttük ezt az időt. Nagyon hasznosan.”

Idén a nagyon sok gyermek és még több szülő, hozzátartozó miatt két gálát is kellett tartani az Agora Művelődési és Sportházban. Az egészen kezdő apróságok mellett azok a gyerekek is felléptek, akik már versenyszerűen űzik ezt a sportágat.  

Faludi Eliza - versenyző, Lorigo TSE

“Egy részt azért, hogy a kicsik megismerhessék a táncot és többen jöjjenek táncolni. Nekünk pedig élvezet, hogy felléphetünk.”

A Lorigo nem titkolt célja, hogy a fellépő ovisok, kisiskolások közül a legtehetségesebbeket leigazolja a táncsport egyesületbe. Így biztosítva lenne a megfelelő számú és minőségű utánpótlás.   
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb