Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Crossfit verseny

2018-06-06, 11:08
   |   Kategória: Sport
Amatőr crossfit versenyt szervezett a hétvégén a Hobbisták Önvédelmi Sportegyesület. A megmérettetésre felnőttek nevezhettek, de a rendezvényre gyerekeket is meghívtak: ők egy egy 6 pályás feladatsorban tehették próbára ügyességüket.
Izomerőre és állóképességre is szükség volt az amatőrök versenyén: a nők 60, a férfiak 90 kilós súlyt emeltek 2 percen át, amíg csapattársaik ugróköteleztek - ez volt az első feladat az idén 3. alkalommal megszervezett kupán. A 6 fős csapatokban helyi és az ország távolabbi pontjairól érkezett hobbi-sportolók mérték össze erejüket az amerikai gyökerű crossfitben, amely több sportágat is felölel a súlyemeléstől az atlétikáig.

Imrei Kata
Olyan törzserőt ad, amit sokaknak nem, gyerekedzés is van, úgyhogy ajánlom, keressenek meg egy ilyen cross-fit gyerekedzést is, mert a törzs izmaival, csípőmobilitással keveset foglalkoznak manapság más sportokban.

A felnőtteknek szánt feladatok között húzódzkodás, rúdon lógás lábemeléssel, súllyal futás, gumigörgetés, kamionhúzás és evezőgépes verseny is szerepelt.

Bertha György főszervező

Úgy lettek összeállítva a gyakorlatok, hogy valaki 3-4-5 hónap edzés után már részt tud venni ezeken. A másik, aminek nagyon örülünk, hogy a gyerekek számára is meg tudjuk nyitni a sport azon oldalát, amely eszköz nélkül vagy minimális eszköz segítségével is tudnak sportolni, elfárdani, izomlázat szerezni.

A szervezők meghívására 250 gyermek érkezett a sportnapra, az óvodásoktól a középiskolásokig. A rendezvény vendégei voltak a rumi gyermekotthon lakói is, akik speciális eszközökkel versengtek. A számos támogatónak köszönhetően senki sem ment haza üres kézzel: a résztvevők oklevelet és ajándékcsomagot is kaptak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb