Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szurkolói kert

2018-06-15, 12:00
   |   Kategória: Sport
A ma kezdődő oroszországi futball világbajnokság egyenes kieséses szakaszában szurkolói sátorral és óriás LED-kivetítővel várják a sportrajongókat a Ferences-kertbe. Volt és jelenlegi Haladás játékosok, foci rajongó zenészek, színészek és közéleti személyiségek is elmondják majd véleményüket a találkozókkal kapcsolatban.
Két évvel ezelőtt mintegy ezer szombathelyi szurkolt a magyaroknak a futball Európa-bajnokságon a sportházban. A ma kezdődő világbajnokságra a mieink ugyan nem jutottak ki, de minden eddiginél impozánsabb helyen drukkolhatnak a focirajongók kedvenc csapatuknak a Ferences kertben – jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők.

Parais István – igazgató, AGORA Központ

„Óriás LED-kivetítővel és egy 800 négyzetméteres, úgynevezett szurkolói sátorral, kerttel. Külön érdekessége, hogy a nívósabb mérkőzéseken, tehát a nyitó vasárnap és záró vasárnap összesen hat napon keresztül, ingyenesen látogatható játékokat is biztosítunk, ami természetesen a foci téma körül forog.”

A mérkőzéseket beszélgetésekkel, elemzésekkel vezetik fel, volt és jelenlegi Haladás játékosok, foci rajongó zenészek, színészek és közéleti személyiségek is elmondják majd véleményüket a találkozókkal kapcsolatban. A zöld-fehérek legendás kapusa, Hegedüs Péter is a kezdeményezés mellé állt.

Hegedüs Péter

„Nagyon sok jó csapat van, biztos lesz egy-két csapat, akikre nem is számítunk, de a hagyományosok, akiket mindig esélyesnek tartunk, szerintem ő közöttük fog eldőlni és bízom benne, hogy talán európai csapatnak sikerül megnyernie.”

Szabó Tibor színművész a kisfiával együtt várja a világbajnokságot.

Szabó Tibor - színművész, Weöres Sándor Színház

„Ő a spanyolokat tartja favoritoknak és a németeket. Én viszont tanácstalan vagyok, mert szerintem annyira kiegyenlítődtek már az erőviszonyok, legalábbis ami az élfutballt illeti, nagyon nehéz megtippelni.”

A szurkolói kertben animátorok vezetésével sport- és ügyességi játékok várják az érdeklődőket, a sátorban vendéglátással is készülnek. A cél a közösségi élmény erősítése.

Puskás Tivadar – polgármester

„Ha együtt nézhetjük, sokkal jobb élményt jelenthet. Ez nyilvánvalóan attól van, hogy a sport maga természetesen egyéni teljesítményeket is jelent, de a sport mindig közösségi tevékenység.

A Szurkolói kert az egyenes kiesési szakaszban június 30-tól a döntőig ingyenesen látogatható.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb