Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szurkolói kert

2018-06-15, 12:00
   |   Kategória: Sport
A ma kezdődő oroszországi futball világbajnokság egyenes kieséses szakaszában szurkolói sátorral és óriás LED-kivetítővel várják a sportrajongókat a Ferences-kertbe. Volt és jelenlegi Haladás játékosok, foci rajongó zenészek, színészek és közéleti személyiségek is elmondják majd véleményüket a találkozókkal kapcsolatban.
Két évvel ezelőtt mintegy ezer szombathelyi szurkolt a magyaroknak a futball Európa-bajnokságon a sportházban. A ma kezdődő világbajnokságra a mieink ugyan nem jutottak ki, de minden eddiginél impozánsabb helyen drukkolhatnak a focirajongók kedvenc csapatuknak a Ferences kertben – jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők.

Parais István – igazgató, AGORA Központ

„Óriás LED-kivetítővel és egy 800 négyzetméteres, úgynevezett szurkolói sátorral, kerttel. Külön érdekessége, hogy a nívósabb mérkőzéseken, tehát a nyitó vasárnap és záró vasárnap összesen hat napon keresztül, ingyenesen látogatható játékokat is biztosítunk, ami természetesen a foci téma körül forog.”

A mérkőzéseket beszélgetésekkel, elemzésekkel vezetik fel, volt és jelenlegi Haladás játékosok, foci rajongó zenészek, színészek és közéleti személyiségek is elmondják majd véleményüket a találkozókkal kapcsolatban. A zöld-fehérek legendás kapusa, Hegedüs Péter is a kezdeményezés mellé állt.

Hegedüs Péter

„Nagyon sok jó csapat van, biztos lesz egy-két csapat, akikre nem is számítunk, de a hagyományosok, akiket mindig esélyesnek tartunk, szerintem ő közöttük fog eldőlni és bízom benne, hogy talán európai csapatnak sikerül megnyernie.”

Szabó Tibor színművész a kisfiával együtt várja a világbajnokságot.

Szabó Tibor - színművész, Weöres Sándor Színház

„Ő a spanyolokat tartja favoritoknak és a németeket. Én viszont tanácstalan vagyok, mert szerintem annyira kiegyenlítődtek már az erőviszonyok, legalábbis ami az élfutballt illeti, nagyon nehéz megtippelni.”

A szurkolói kertben animátorok vezetésével sport- és ügyességi játékok várják az érdeklődőket, a sátorban vendéglátással is készülnek. A cél a közösségi élmény erősítése.

Puskás Tivadar – polgármester

„Ha együtt nézhetjük, sokkal jobb élményt jelenthet. Ez nyilvánvalóan attól van, hogy a sport maga természetesen egyéni teljesítményeket is jelent, de a sport mindig közösségi tevékenység.

A Szurkolói kert az egyenes kiesési szakaszban június 30-tól a döntőig ingyenesen látogatható.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…