Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vasi Vasember

2018-07-04, 14:16
   |   Kategória: Sport
Hétvégén ismét megrendezik a Vasi Vasembert. A több mint 3 évtizedes hagyományokkal bíró nagymúltú triatlon versenyre ezúttal is az ország minden szegletéből és külföldről is várnak amatőr, valamint profi versenyzőket. A rekordszámú nevezők közül a dobogós helyezettek összesen 360 ezer forint összdíjazásban részesülnek. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.
1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás - embertpróbáló feladatsor, de aki teljesíti, elmondhatja magáról, hogy egy vasember. A kezdeményezés több mint 3 évtizede indult útjára. Nem hiába nevezi a sportszakma Szombathelyt a magyar triatlon őshazájának.

Puskás Tivadar - polgármester

"1984. június 6-án Magyarországon, itt Szombathelyen rendezték meg az első triatlonversenyt. Ezt Vasi Vasember néven nevezték annak idején, ugye ez az angol kifejezésnek a tükörfordítása."

Azóta is él és évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg a rendezvény. Minden eddiginél többen, 558-an neveztek az idei megmérettetésre, amely 10 százalékos emelkedést jelent a résztvevők számát tekintve. A 34. Vasi Vasemberen a szervezők újdonságokkal is várják a triatlonistákat.

Kalmár Attila - ügyvezető igazgató, Pannonsport Kft.

"A depot áthelyeztük, de a deponak az áthelyezése nem érinti az uszoda használhatóságát. A másik pedig, hogy a közönségnek is szeretnénk egy átlátható versenyt bemutatni és ezért egy 100 fős lelátót építünk fel a befutóhelyen."

A versenyen harmincnegyedszer is rajthoz áll a 69 esztendős Kapolcsi Imre, akinek - mint fogalmazott - a triatlon az élete fontos részét képezi és szombathelyiként kötelességének érzi, hogy elinduljon a versenyen.

Kapolcsi Imre - versenyző

"Korcsoportos versenyzés ez, tehát vannak korcsoportok. Korcsoportomban szeretnék dobogóra kerülni, az egy dolog persze, hogy kik indulnak, másik pedig, hogy 3 óra körüli időt szeretnék elérni az összversenyen."

A rajtpisztoly szombaton 11 órakor dördül el a Csónakázó-tónál. A verseny ideje alatt reggel 6 és este 18 óra között az érintett helyszínekhez kapcsolódó útszakaszokon forgalomlassításra kell számítaniuk az autósoknak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb