Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Dobó SE

2018-07-12, 12:47
   |   Kategória: Sport
Három sportolóval képviseltette magát a Dobó SE az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. Közülük Doma Benedek szerepelt a legjobban, aki 4. helyezésének köszönhetően részt vehet majd az októberi ifjúsági olimpián is.
Kifejezetten jól szerepeltek a Dobó SE versenyzői a Győrben megrendezett U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. Doma Benedek, Rajczi Bianka és Giczi Eszter is egyéni csúcsot ért el. A legjobb eredmény Doma Benedek nevéhez fűződik, aki 74 méter 94 centiméterrel a nagyon előkelő negyedik helyen végzett a fiú kalapácsvetők között.

Doma Benedek - atléta, Dobó SE

“Mindenképpen egyéni csúcsot szerettem volna dobni: 75 méter fölötti eredményre számítottunk az elején a forma alapján. A közelébe sikerült dobnom. Helyezésben az első ötbe szerettem volna bekerülni. Ez össze is jött szerencsére.”

Rajczi Bianka 60 méter 55 centiméteres egyéni csúcsával a 14. helyet szerezte meg leány kalapácsvetésben. A szombathelyi versenyzőnek nem sok, egészen pontosan 40 centi hiányzott ahhoz, hogy bejusson a 12-es döntőbe.

Rajczi Bianka - atléta, Dobó SE

“Úgy gondoltam, hogy egyéni csúcsot fogok dobni, ami össze is jött. Igaz, csak 13 centi lett és nagyobbra számítottam. Olyan 62-63 métert akartam dobni. De azért nem sikerült, mert egy jó dobásom lett a háromból.”

A győri kontinens viadalon Doma Bendek kiharcolta a jogot arra, hogy az októberi ifjúsági olimpián, melyet Buenos Airesben rendeznek, dobókörbe állhasson. A visszalépések miatt most úgy tűnik, hogy Rajczi Bianka is indulhat az argentín fővárosban.

Németh László edző, Dobó SE

“Nagyon örülök, mert kell a sikerélmény a gyerekeknek. Ez négy évente olyan, mint a nagy olimpia. Nagyon komolyan is veszik.”

A szombathelyi dobóatléták jelenleg is gőzerővel készülnek a soron következő hazai, illetve nemzetközi versenyekre. Nekik a nyári időszak sem pihenéssel, hanem  kőkemény munkával telik majd.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb