Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Atlétikai EB

2018-08-01, 14:11
   |   Kategória: Sport
Két versenyzővel képviselteti magát a Dobó SE a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon. Gyurátz Réka és Halász Bence is kifejezetten jó formában várja a viadalt, így mindkettőjüket döntőbe várják a szombathelyi klub edzői.
Szombaton utazik Berlinbe, az atlétikai Európa-bajnokság helyszínére a Dobó SE négyfős küldöttsége. Az edzői stábot Németh Zsolt és Németh László, míg a versenyzői különítményt Gyurátz Réka és Halász Bence alkotja. A szombathelyi klub évtizedek óta minden jelentősebb felnőtt és korosztályos világversenyen képviselteti magát.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Úgy érzem, hogy erre méltán lehetünk büszkék, hogy az akadémia mindig tud újabb versenyzőket kitermelni a nemzetközi élvonalba. Most két fiatalon van a sor, Bencén és Rékán, hogy helyt álljanak ezen a nagy világversenyen. Úgy érzem, hogy jól felkészültek és jó formában várják ezt a versenyt.”

A Dobó SE sportolói közül Halász Bencének van esélye a jobb szereplésre. A vasi klub fiatal reménysége idén sok jelentős nemzetközi  versenyen dobogós helyen végzett. Legtöbb esetben csak a két lengyel világklasszis, Fájdek és Nowitzki tudta megelőzni. Felkészültsége alapján most  akár még őket is legyőzheti.

Halász Bence - kalapácsvető, Dobó SE

“Nagyon jól sikerült a felkészülés. Úgy gondolom, hogy azt a munkát amit kellett, bőven elvégeztem. Nagyon magas színvonalon. Én egy 78 méter feletti eredménnyel már elégedett lennék, de nagyon sok mindenen múlik ez.”

Gyurátz Réka határozottan jó formában utazik Berlinbe, ugyanis pár napja élete legjobb eredményét érte el, amikor 72 méter 52 centiméterre hajította a kalapácsot. Hasonló eredménnyel a német fővárosban is elégedett lenne.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE


“Nagyon jó formában érzem magam. Ez szerencsére nem csak a dobásokban mutatkozik meg, hanem minden másban is: ugrásban, súlyemelésben is.Ha megközelítem azt az eredményt, amit itt a múlt héten dobtam, akkor már nagyon boldog leszek.”

A szombathelyi versenyzők közül először Halász Bence lép dobókörbe. A férfi kalapácsvetők selejtezőjét a nulladik napon, azaz hétfőn rendezik, a döntőt pedig kedden. Gyurátz Réka pénteken selejtez és amennyiben sikerrel jár, úgy vasárnap a legjobb 12 között is lesz majd lehetősége bizonyítani tudását.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb