Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Atlétikai EB

2018-08-01, 14:11
   |   Kategória: Sport
Két versenyzővel képviselteti magát a Dobó SE a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon. Gyurátz Réka és Halász Bence is kifejezetten jó formában várja a viadalt, így mindkettőjüket döntőbe várják a szombathelyi klub edzői.
Szombaton utazik Berlinbe, az atlétikai Európa-bajnokság helyszínére a Dobó SE négyfős küldöttsége. Az edzői stábot Németh Zsolt és Németh László, míg a versenyzői különítményt Gyurátz Réka és Halász Bence alkotja. A szombathelyi klub évtizedek óta minden jelentősebb felnőtt és korosztályos világversenyen képviselteti magát.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Úgy érzem, hogy erre méltán lehetünk büszkék, hogy az akadémia mindig tud újabb versenyzőket kitermelni a nemzetközi élvonalba. Most két fiatalon van a sor, Bencén és Rékán, hogy helyt álljanak ezen a nagy világversenyen. Úgy érzem, hogy jól felkészültek és jó formában várják ezt a versenyt.”

A Dobó SE sportolói közül Halász Bencének van esélye a jobb szereplésre. A vasi klub fiatal reménysége idén sok jelentős nemzetközi  versenyen dobogós helyen végzett. Legtöbb esetben csak a két lengyel világklasszis, Fájdek és Nowitzki tudta megelőzni. Felkészültsége alapján most  akár még őket is legyőzheti.

Halász Bence - kalapácsvető, Dobó SE

“Nagyon jól sikerült a felkészülés. Úgy gondolom, hogy azt a munkát amit kellett, bőven elvégeztem. Nagyon magas színvonalon. Én egy 78 méter feletti eredménnyel már elégedett lennék, de nagyon sok mindenen múlik ez.”

Gyurátz Réka határozottan jó formában utazik Berlinbe, ugyanis pár napja élete legjobb eredményét érte el, amikor 72 méter 52 centiméterre hajította a kalapácsot. Hasonló eredménnyel a német fővárosban is elégedett lenne.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE


“Nagyon jó formában érzem magam. Ez szerencsére nem csak a dobásokban mutatkozik meg, hanem minden másban is: ugrásban, súlyemelésben is.Ha megközelítem azt az eredményt, amit itt a múlt héten dobtam, akkor már nagyon boldog leszek.”

A szombathelyi versenyzők közül először Halász Bence lép dobókörbe. A férfi kalapácsvetők selejtezőjét a nulladik napon, azaz hétfőn rendezik, a döntőt pedig kedden. Gyurátz Réka pénteken selejtez és amennyiben sikerrel jár, úgy vasárnap a legjobb 12 között is lesz majd lehetősége bizonyítani tudását.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…