Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vizilabda

2018-08-01, 14:19
   |   Kategória: Sport
A házigazda AVUS gárdái nyerték meg mindkét korosztály versengését a második alkalommal megrendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon. A szombathelyi viadalon öt ország korosztályos csapatai szálltak vízbe.
Rendkívül nagy érdeklődés mellett rendezték meg a II. Ifjúsági Vízilabda Karnevál a Tófürdőn. Az U13-as korosztályban tíz, míg az U17-esben nyolc csapat mérte össze tudását. A magyar gárdák mellett izraeli, török, spanyol és finn korosztályos együttesek indultak a háromnapos viadalon.

Vincze Balázs - főszervező, AVUS

“Érdemes egy ilyet továbbvinni és nem csak egyszeri alkalommá tenni. Szombathely jelentkezik egy OMV Kupával, világbajnoksággal, ami két hét múlva kezdődik, de úgy gondolom, hogy egy ilyen karnevál is része lehet az itteni sportéletnek. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén is megrendezzük.”

A Tófürdő ezúttal is kifejezetten jó helyszínnek bizonyult. Szinte minden mérkőzést sok néző tekintett meg. A hazai játékosok számára pedig külön kihívást jelentett, hogy családtagjaik, barátaik előtt kellett bizonyítaniuk tehetségüket, felkészültségüket.

Baranyai Ákos - vízilabdázó, AVUS U17

“Most kezdtük el az ezőtábort. Ez megtöri ezt a monotonítást. Amúgy pedig szeretünk strandon játszani. ismerősök, szülők előtt. Nagy élmény ez mindenkinek.

A házigazda Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület csapatai remekeltek a viadalon. A Gortva Zoltán edzette U17-es és a Sztojadinov Nikola irányította U13-as csapat is az első helyen végzett. Igaz, mindkét együttes csak óriási csatában tudta begyűjteni az aranyérmet. A fiatalabbak egy izraeli, míg az idősebbek egy spanyol gárdát vertek egy-egy góllal a döntőben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb