Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

PARASPORT

2018-08-03, 15:50
   |   Kategória: Sport
A szombathelyi Ekler Luca  is részt vesz majd a parasportolók berlini atlétikai Európa-bajnokságán. A TFSE színeiben induló versenyző távolugrásban egyértelműen a legnagyobb esélyesnek számít.
Egy gyermekkori súlyos betegség az oka annak, hogy a 19 esztendős Ekler Luca a parasportolók táborában is versenyezhet. A Haladás VSE egykori, a TFSE jelenlegi versenyzője amúgy tagja a magyar U23-as atlétikai válogatottnak is. A berlini IPC Európa-bajnokságon három versenyszámban indul majd: 100 és 200 méteres síkfutásban, valamint távolugrásban. Utóbbi versenyszámban világcsúcstartóként a legnagyobb esélyesnek számít.

Ekler Luca - atléta, TFSE

“Meg kell, hogy mondjam: egy kicsit már hosszúra nyúlik ez a felkészülés. Január óta versenyzek, akkor volt az első megmérettetésem itthon a paraversenyek közül. Azóta két nemzetközi versenyen vettem részt, ahol a kategóriámnak felállíthattam a világcsúcsát.”

Ekler Luca a Haladás VSE versenyzőjeként Lengyák György irányítása mellett  készült. Tanulmányai miatt azonban átigazolt a fővárosi TFSE csapatába, ahol az egykori fedettpályás Európa-bajnok távolugró, Szalma László lett az edzője. Ettől függetlenül a berlini kontinensvetélkedésre a vasi megyeszékhelyen is készül.

Lengyák György - vezetőedző, Haladás VSE

“Távolugrást mindenképpen szeretném, ha megnyerné. Méghozzá világcsúccsal, mert erre készülünk. Aminek 547 centinél nagyobbnak kell lennie. 200 méteren szintén van esély, 100 méteren picivel kevesebb, mert ott nagyobb a mezőny. Szeretném, ha két számban dobogós helyezést érne el.”

Az IPC Európa-bajnokságot augusztus 20-26 között rendezik majd Berlinben. A viadal egy héttel a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság  zárása után kezdődik a német fővárosban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb