Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

PARASPORT

2018-08-03, 15:50
   |   Kategória: Sport
A szombathelyi Ekler Luca  is részt vesz majd a parasportolók berlini atlétikai Európa-bajnokságán. A TFSE színeiben induló versenyző távolugrásban egyértelműen a legnagyobb esélyesnek számít.
Egy gyermekkori súlyos betegség az oka annak, hogy a 19 esztendős Ekler Luca a parasportolók táborában is versenyezhet. A Haladás VSE egykori, a TFSE jelenlegi versenyzője amúgy tagja a magyar U23-as atlétikai válogatottnak is. A berlini IPC Európa-bajnokságon három versenyszámban indul majd: 100 és 200 méteres síkfutásban, valamint távolugrásban. Utóbbi versenyszámban világcsúcstartóként a legnagyobb esélyesnek számít.

Ekler Luca - atléta, TFSE

“Meg kell, hogy mondjam: egy kicsit már hosszúra nyúlik ez a felkészülés. Január óta versenyzek, akkor volt az első megmérettetésem itthon a paraversenyek közül. Azóta két nemzetközi versenyen vettem részt, ahol a kategóriámnak felállíthattam a világcsúcsát.”

Ekler Luca a Haladás VSE versenyzőjeként Lengyák György irányítása mellett  készült. Tanulmányai miatt azonban átigazolt a fővárosi TFSE csapatába, ahol az egykori fedettpályás Európa-bajnok távolugró, Szalma László lett az edzője. Ettől függetlenül a berlini kontinensvetélkedésre a vasi megyeszékhelyen is készül.

Lengyák György - vezetőedző, Haladás VSE

“Távolugrást mindenképpen szeretném, ha megnyerné. Méghozzá világcsúccsal, mert erre készülünk. Aminek 547 centinél nagyobbnak kell lennie. 200 méteren szintén van esély, 100 méteren picivel kevesebb, mert ott nagyobb a mezőny. Szeretném, ha két számban dobogós helyezést érne el.”

Az IPC Európa-bajnokságot augusztus 20-26 között rendezik majd Berlinben. A viadal egy héttel a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság  zárása után kezdődik a német fővárosban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb