Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sárkányhajók

2018-08-08, 10:34
   |   Kategória: Sport
Nevezési csúcsot hozott a hatodik alkalommal megrendezett szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál. Az eseményen ezúttal több mint negyven csapat vett részt, ami azt jelenti, hogy összesen közel ezren szálltak vízre a két nap során.
Kellemes időben, óriási érdeklődés mellett rendezték meg a hatodik szombathelyi Sárkányhajó Fesztivált. A két nap alatt több ezren fordultak meg a Csónakázó-tó szigetén - részvételi rekord is született. A versenyzők zöme szombathelyi volt, de érkeztek csapatok Szentgotthárdról, Győrből, Zalaegerszegről és Nagykanizsáról is.

Járosi Péter - elnök, Magyar Sárkányhajó Szövetség

“Csúcsot döntöttünk. A hatodik fesztivál ezer fővel működik, ami fantasztikus dolog. Azért is jó ez, mert már januárban ismert volt a verseny időpontja, és ezek szerint az emberek nagyon várták ezt. El is tér ez az időpont az eddigiektől, mert egy kicsit későbbre került, így augusztus elejére. Úgy látjuk, hogy ez közel egyharmados növekedést okozott.”

A legtöbb csapato egy-egy munkahelyi kollekítva alkotta. Így volt ez az első alkalommal induló megyei önkormányzat esetében is. A Vasi Vízi Struccok egy jó szabadidős rendezvénynek tekintették az eseményt, az elért helyezés számukra ezúttal lényegtelen volt.

Balázsy Péter - jegyző, Vas megye

“Itt a csapatépítés a fő szempont. Kollégák, dolgozók, családtagok, barátok alkotják a csapatot. Az eredmény igazából nem is számít. Jó a hangulat nagyon. Fejlődünk, az edzéshez képest másodperceket javultunk 200 méteren.Hamarosan újra vízre szállunk, de az eredmény másodlagos lesz azt gondolom.”

Az utóbbi időben óriási fejlődésen ment keresztül Magyarországon a sárkányhajózás. Ezt bizonyítja az a több mint 20 érem, amit a versenyzők a hazai rendezésű világbajnokságon szereztek. Ettől függetlenül a sportág alapját még mindig azok a lelkes amatőrök adják, akik egy ilyen eseményen csupán a buli kedvéért szállnak vízre.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb