Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

EB arany

2018-08-08, 10:44
   |   Kategória: Sport
Kiemelkedő versenyzéssel Európa-bajnok lett ugrásban Dévai Boglárka. A Szombathelyi Sportiskola 18 esztendős versenyzője  két évtized után szerzett aranyérmet kontinens vetélkedésen a magyar női tornasport számára.
Az első helyen kvalifikálta magát a skóciai tornász Európa-bajnokság női ugrás szerenkénti döntőjébe Dévai Boglárka, ennek köszönhetően egyértelműen esélyesként számoltak vele. A szabályok értelmében elsőként kellett bemutatnia gyakorlatait, melyekbe azért kisebb hibák becsúsztak. Az anyagerősség miatt azonban így is 14,349 pontot kapott.  

Dévai Boglárka - tornász, Szombathelyi Sportiskola

“Leírhatatlan érzés. Rettenetesen izgultam, hiszen rosszabbakat ugrottam, mint a selejtezőben. Az első ugrásomnál kiléptem, a másodiknál pedig kiérkeztem. Alapból mínusz négy tizeddel indultam, és nagyon féltem, hogy nem lesz meg még a dobogó sem. Úgy jöttem le a pódiumról, hogy én nem hiszem el, hogy itt rontom el.”

A döntő összességében fantasztikus izgalmakat hozott, ugyanis többen is megközelítették Dévai Boglárka kiindulási alapot jelentő pontszámát. A két orosz, valamint a román és a német versenyző is jól teljesített, ám végül mindannyian a vert mezőnyben végeztek, azaz a szombathelyi tornásznő győzött ugrásban.  

Rácz Gábor - edző, Szombathelyi Sportiskola

“Nagyon erős ez a két ugrás. Feleségemmel, Vízer Erzsébettel most már 27 éve azon dolgozunk, hogy Szombathelyen kialakítsunk egy igazi speciális műhelyt. Még a mostani edzőtermünket is úgy rendeztük be, hogy az ugrásra specializálódtunk, és nagyon örülünk ennek az eredménynek.”

A magyar női tornasportnak húsz év után lett ismét Európa-bajnoki aranyérmese. Dévai Boglárka számára most egy rövidke pihenő következik, ám aztán gőzerővel folytatja a felkészülését a katari világbajnokságra, mely október 25-én kezdődik majd Dohában.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb