Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

EB arany

2018-08-08, 10:44
   |   Kategória: Sport
Kiemelkedő versenyzéssel Európa-bajnok lett ugrásban Dévai Boglárka. A Szombathelyi Sportiskola 18 esztendős versenyzője  két évtized után szerzett aranyérmet kontinens vetélkedésen a magyar női tornasport számára.
Az első helyen kvalifikálta magát a skóciai tornász Európa-bajnokság női ugrás szerenkénti döntőjébe Dévai Boglárka, ennek köszönhetően egyértelműen esélyesként számoltak vele. A szabályok értelmében elsőként kellett bemutatnia gyakorlatait, melyekbe azért kisebb hibák becsúsztak. Az anyagerősség miatt azonban így is 14,349 pontot kapott.  

Dévai Boglárka - tornász, Szombathelyi Sportiskola

“Leírhatatlan érzés. Rettenetesen izgultam, hiszen rosszabbakat ugrottam, mint a selejtezőben. Az első ugrásomnál kiléptem, a másodiknál pedig kiérkeztem. Alapból mínusz négy tizeddel indultam, és nagyon féltem, hogy nem lesz meg még a dobogó sem. Úgy jöttem le a pódiumról, hogy én nem hiszem el, hogy itt rontom el.”

A döntő összességében fantasztikus izgalmakat hozott, ugyanis többen is megközelítették Dévai Boglárka kiindulási alapot jelentő pontszámát. A két orosz, valamint a román és a német versenyző is jól teljesített, ám végül mindannyian a vert mezőnyben végeztek, azaz a szombathelyi tornásznő győzött ugrásban.  

Rácz Gábor - edző, Szombathelyi Sportiskola

“Nagyon erős ez a két ugrás. Feleségemmel, Vízer Erzsébettel most már 27 éve azon dolgozunk, hogy Szombathelyen kialakítsunk egy igazi speciális műhelyt. Még a mostani edzőtermünket is úgy rendeztük be, hogy az ugrásra specializálódtunk, és nagyon örülünk ennek az eredménynek.”

A magyar női tornasportnak húsz év után lett ismét Európa-bajnoki aranyérmese. Dévai Boglárka számára most egy rövidke pihenő következik, ám aztán gőzerővel folytatja a felkészülését a katari világbajnokságra, mely október 25-én kezdődik majd Dohában.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb