Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ifi Vízilabda VB

2018-08-09, 16:34
   |   Kategória: Sport
2013 után ismét Szombathely ad otthont az ifjúsági vízilabda világbajnokságnak. A magyar válogatott remek eredményekkel hangolódott a tornára: júliusban másodikak lettek Horváth János tanítványai a Tófürdőn rendezett OMV kupában, múlt héten pedig bronzérmet szereztek a Belgrádban tartott Comen kupában. Az augusztus 11. és 19. között zajló világbajnokságon a végső sikerre is esélyes a hazai együttes.
Elképesztő izgalmak, felfokozott hangulat, és kiváló rendezés jellemezte az 5 évvel ezelőtti szombathelyi ifjúsági vízilabda világbajnokságot. A mieink akkor a negyedik helyet szerezték meg, a tornát végül az olaszok nyerték.

Szombaton ismét a világ legjobb korosztályos pólósai veszik birtokukba a Tófürdőt. Az eseményról szóló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi évekkel ellentétben már nem 16, hanem 20 csapatos lesz a VB mezőnye.

Puskás Tivadar - polgármester

"Európából, Afrikából, Ázsiából, Óceániából is lesznek itt játékosok. Magyarország vízilabda nagyhatalom, és reméljük, ebben az egyik jelentős fellegvár Szombathely. Szombathelyi játékosunk is lesz, szombathelyi válogatott játékos is lesz a csapat tagjai között."

A 20 csapatból 4 csoportot alakítottak ki. Az idei tornán nemcsak a résztvevők száma változik a korábbiakhoz képest.

Kalmár Attila - ügyvezető, Pannonsport Kft.

"Ha nem is válságban van a vízilabda, de mindenképpen megújításra szorul. A versenyeket sokkal pörgősebbé, átláthatóbbá, dinamikussá kell tenni, ezért a nemzetközi szövetség új szabályokat tervez bevezetni és ez a világbajnokság ennek tesztelésére alkalmas és ezért a nemzetközi szövetség a legmagasabb szinten képviselteti magát a versenyeken."

A reflektorok kiépítésével már elkészültek, és nemsokára a 2000 fő befogadására alkalmas mobil lelátó kialakításával is végeznek a szakemberek a Tófürdőn. A világbajnokság csoportmérkőzéseit augusztus 11. és 15. között minden nap reggel fél 10-től este fél 8-ig játsszák.

Jerse András - szervezési igazgató, Pannonsport Kft.

"Gyakorlatilag egész nap ingyenesen látogatható a rendezvény, de délután 3-kor van egy olyan pont, amikor ki kell ürítenünk a lelátót és meg kell kérni az embereket, hogy vegyenek egy jelképes 500 forintos jegyet. Erre azért van szükség, mert este vannak a magyar mérkőzések, amikor teltházat várunk és a sporttörvény előírja, hogy mindenki, aki a lelátón tartózkodik jeggyel kell rendelkeznie."

A magyarok a szombati 17 óra 35 perckor kezdődő megnyitót követően 18 óra 10 perckor szállnak vízbe Kína ellen. A tornáról bővebben a www.waterpolo.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…