Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ifi Vízilabda VB

2018-08-09, 16:34
   |   Kategória: Sport
2013 után ismét Szombathely ad otthont az ifjúsági vízilabda világbajnokságnak. A magyar válogatott remek eredményekkel hangolódott a tornára: júliusban másodikak lettek Horváth János tanítványai a Tófürdőn rendezett OMV kupában, múlt héten pedig bronzérmet szereztek a Belgrádban tartott Comen kupában. Az augusztus 11. és 19. között zajló világbajnokságon a végső sikerre is esélyes a hazai együttes.
Elképesztő izgalmak, felfokozott hangulat, és kiváló rendezés jellemezte az 5 évvel ezelőtti szombathelyi ifjúsági vízilabda világbajnokságot. A mieink akkor a negyedik helyet szerezték meg, a tornát végül az olaszok nyerték.

Szombaton ismét a világ legjobb korosztályos pólósai veszik birtokukba a Tófürdőt. Az eseményról szóló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi évekkel ellentétben már nem 16, hanem 20 csapatos lesz a VB mezőnye.

Puskás Tivadar - polgármester

"Európából, Afrikából, Ázsiából, Óceániából is lesznek itt játékosok. Magyarország vízilabda nagyhatalom, és reméljük, ebben az egyik jelentős fellegvár Szombathely. Szombathelyi játékosunk is lesz, szombathelyi válogatott játékos is lesz a csapat tagjai között."

A 20 csapatból 4 csoportot alakítottak ki. Az idei tornán nemcsak a résztvevők száma változik a korábbiakhoz képest.

Kalmár Attila - ügyvezető, Pannonsport Kft.

"Ha nem is válságban van a vízilabda, de mindenképpen megújításra szorul. A versenyeket sokkal pörgősebbé, átláthatóbbá, dinamikussá kell tenni, ezért a nemzetközi szövetség új szabályokat tervez bevezetni és ez a világbajnokság ennek tesztelésére alkalmas és ezért a nemzetközi szövetség a legmagasabb szinten képviselteti magát a versenyeken."

A reflektorok kiépítésével már elkészültek, és nemsokára a 2000 fő befogadására alkalmas mobil lelátó kialakításával is végeznek a szakemberek a Tófürdőn. A világbajnokság csoportmérkőzéseit augusztus 11. és 15. között minden nap reggel fél 10-től este fél 8-ig játsszák.

Jerse András - szervezési igazgató, Pannonsport Kft.

"Gyakorlatilag egész nap ingyenesen látogatható a rendezvény, de délután 3-kor van egy olyan pont, amikor ki kell ürítenünk a lelátót és meg kell kérni az embereket, hogy vegyenek egy jelképes 500 forintos jegyet. Erre azért van szükség, mert este vannak a magyar mérkőzések, amikor teltházat várunk és a sporttörvény előírja, hogy mindenki, aki a lelátón tartózkodik jeggyel kell rendelkeznie."

A magyarok a szombati 17 óra 35 perckor kezdődő megnyitót követően 18 óra 10 perckor szállnak vízbe Kína ellen. A tornáról bővebben a www.waterpolo.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb