Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pont idegenből

2018-09-03, 17:26
   |   Kategória: Sport
Megszerezte első idegenbeli pontját a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek a Debreceni VSC otthonában játszottak 1:1 arányú döntetlent, ám így is maradtak a tabella nem túlságosan előkelő 10. helyén.
A várakozásoknak megfelelően a debreceniek kezdték jóval aktívabban a mérkőzést, és az első negyedórában akár három gólt is szerezhettek volna, de valamennyi ziccerüket eltékozolták.  A 21. percben aztán összejött nekik a vezető gól: Tőzsér jobb oldali szögletét követően Takács fejelt 3 méterről a kapuba úgy, hogy a labda a keresztlécről vágódott a hálóba. Nem sokkal később Bódi duplázhatta volna meg az előnyüket, ám óriási helyzetben kapu fölé bikázott. A félidő hajrájában teljesen váratlanul egyenlített a Haladás: egy előrevágott labdát Priskin a hazai védők aktív közreműködéséve lőtt a kapuba.
A második játékrész jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. A Haladásnak ebben a 45 percben legalább annyi helyzete volt, mint a hazaiaknak. Újabb gól azonban már nem született, így maradt az 1:1 arányú döntetlen.

Herczeg András - vezetőedző, Debreceni VSC

“Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk. El kellett volna döntenünk a mérkőzést, annyi lehetőségünk volt. Sajnos a két sérülés miatti csere zavart okozott nálunk és ezt a Haladás jól használta ki. A második félidő elején nekik voltak helyzeteik, de a végén megint nekünk voltak.”

A Debrecen csapata a derbi elején nagyon komoly nyomás alá helyezte a Haladás kapuját, és viszonylag gyorsan meg is szerezte a vezetést. A folytatásban aztán helyzetek sokaságát dolgozták ki a hajdúságiak, ám azokat rendre el is hibázták, így a Haladás egy pontot el tudott hozni.

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Haladás

“A vezetésük után könnyen megszerezhették volna akár a második gólt is, de egy kontrából szerencsére mi tudtunk egyenlíteni. A második félidőben már feljavultunk. Nekünk is több lehetőségünk volt. Szerintem összességében megérdemelt a döntetlen.”

A Haladás a pontszerzés ellenére is maradt a tabella 10. helyén. Legközelebb szeptember 15-én szombaton  lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig az újonc Kisvárda vendégeként.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb