Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lukácsházi sportpálya

2018-09-06, 16:14
   |   Kategória: Sport
Szalagátvágással és egyházi áldással vették birtokba Lukácsházán az új műfüves futballpályát. A több mint 30 millió forintos létesítményt a településen működő nagyvállalat támogatta.
Azonnal birtokba vették a gyerekek az új pályát Lukácsházán. A település a Magyar Labdarúgó Szövetség XI. pályaépítési programjának kiírásán nyerte el a több tíz millió forintot a 40x22 méteres létesítményre -  ezt az MLSZ Vas megyei igazgatója, Dobány Lajos emelte ki az átadó ünnepségen.

Virág János - polgármester, Lukácsháza

“32 millió 456 ezer forintba került, ez egy magasabb minőségű kis méretű műfüves pálya, lelátóval és körben kerítéssel ellátva, illetve hozzátettünk még az öltözőt összekötő járda részt is, mert nem mindegy, milyen módon lehet megközelíteni ezt a kis méretű műfüves pályát.”

A beruházás hetven százalékát a településen működő nagyvállalat állta TAO feltöltés formájában, így az önkormányzatnak alig több mint hétmillió forinttal kellett hozzájárulnia a pályához. Az egészséges életmód, a sportélet támogatását fontosnak tartja a gyógyszeripari csomagolástechnikai termékeket gyártó cég - a dolgozóit tekintve is.

Vizi Balázs - ügyvezető igazgató, Schott Hungary Kft.

“A hatszáz dolgozónkból azt lehet mondani, hogy több mint kétharmada a dolgozóinknak környékbeli, vagy helyi, legjelentősebb részét ennek a lukácsháziak adják, 200-300 fővel, de utána a szombathelyi dolgozók következnek, azt lehet mondani, hogy 25-30 százaléka a dolgozóinknak.”

Lukácsháza futballban nagyon erős - erről beszélt az egyesület elnöke az avatón. A település két szakosztállyal rendelkezik, 128 igazolt labdarúgója van a sportegyesületnek különböző korosztályokból. Eredményességük a jó sportolási feltételeknek is köszönhető.

Bolfán Tamás - elnök, Schott Lukácsháza Sportegyesület

“Tíz város csapata képviseli magát a megye egyben, hat falu, tehát gyakorlatilag mi itt vagyunk a megyei elitban, örülünk neki, hogy itt lehetünk, már 4. éve nyúzzuk a megyei egyet.”

A pályát megáldottaa református lelkész. Ezt követően a szalag átvágásával Ágh Péter országgyűlési képviselő, Dobány Lajos, az MLSZ vasi igazgatója, Virág János polgármester és Bolfán Tamás egyesületi elnök adta át a létesítményt - ők még be is rúgták az első gólokat a kapuba.

Az eseményen megtudtuk, hogy a következő TAO forrásra is igényt tart a település: az öltözőket szeretnék megújítani - ehhez mintegy 60 millió forintra van szükség.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb