Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Atlétikai Sportcentrum

2018-09-06, 16:26
   |   Kategória: Sport
Rendet kell tenni - hangzott el a szombathelyi atlétikai sportcentrum bejárásakor, amelyen részt vett mások mellett Koczka Tibor alpolgármester és Németh Zsolt edző, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a létesítményben tapasztalható hiányosságokra azonnal megoldást kell találni.
Felveri a gyom a Sugár úti atlétikai sportcentrum futópályáját. Németh Zsolt, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke szerint amennyiben ez nem változik, a súlyosbodó problémák nagy károkat okozhatnak a rekortán pályán.

"Ez, ha elharapódzik, föltolja a rekortánt - azon a részen lehet látni, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mert az laposabb és meg fogja ölni."

A gyomok elszaporodása mellett legalább ekkora problémát jelent, ha víz kerül a futópálya alá.

"Befelé folyik és ha ott alámegy a rekortánnak, azt már nem lehet javítani."

Bizarr látványt nyújt a futópálya melletti betonos lelátón ágaskodó nyomnövények sokasága. Az erősen kifogásolható környezet ellenére egyre több szombathelyi használja a Sugár úti létesítményt szabadidősport céljából.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Esténként 30-40 szabadidő futó is használja. Hál'Istennek, meg köszönhetően a SZOVA beruházásának tavaly december óta este 9 óráig ki tudjuk világítani az atlétikai futópályát, ez is úgy gondolom hozzátartozik ahhoz, hogy Szombathelyen egyre többen sportoljanak szabadidejükben."

A hiányosságok számba vétele mellett a fejlesztésekről is szó esett a sportcentrum bejárásán. Németh Zsolt egy új futófolyosó létesítéséről számolt be. (06:31-) Ez a tervek szerint a futópálya Sugár út felőli részén, a villanyoszlopok és a sövény között húzódna. Két végében pedig többek között új fedett súlylökő, távolugró és rúdugró pályát létesítenének szertárakkal, öltözőkkel és irodákkal együtt. A beruházás összköltsége 700 millió forint.

Németh Zsolt - alelnök, Magyar Atlétikai Szövetség

"Ehhez megfelelő forrásokat kell keresni. Ennek egyik fő lába lehet a Magyar Atlétikai Szövetség létesítményfejlesztési büdzséje, amiből nagyon fogja támogatni. Szeretnénk, ha a Kormány is mellé állna az ügynek, és alpolgármester úr jelezte, hogy ebben az esetben természetesen a város is kivenné a részét a finanszírozásból."

Az atlétikai központ rendbetétele nem tűr halasztást, hiszen szeptember 13-án népes nemzetközi mezőny - köztük a házigazda magyarok - részvételével veszi kezdetét a nagyszabású Németh Pál Memorial.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…