Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hegedűs Csaba köszöntése

2018-09-07, 14:41
   |   Kategória: Sport
Szeptember 6-án ünnepelte 70. születésnapját Hegedüs Csaba, aki 1972-ben kötöttfogású birkózásban nyerte meg Magyarország 100. olimpiai aranyérmét. A neves sportolót, sportvezetőt szülővárosában, Sárváron, valamint Szombathelyen is köszöntötték barátai, tisztelői.
A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület szervezésében 70. születésnapján Puskás Tivadar polgármester jelenlétében köszöntötték Hegedüs Csabát. Az olimpiai bajnok birkózó 1948. szeptember 6-án Sárváron született, majd 1957-ben a Szombathelyi Volánban ismerkedett meg azzal a sportággal, melyben  később sikert sikerre halmozott. A “Tuskirály” soha nem felejtette el, hogy honnan indult. Nem véletlen, hogy mindkét vasi város díszpolgárává választotta.

Horváth Vilmos - elnök, Halmay-egyesület

“Az egyik olyan olimpiai bajnokunk, aki soha nem felejti el, hogy honnan indult. Nevezetesen Sárvárról, aztán Szombathelyről. Nekem az elmúlt évtizedekben többször, több helyen is módom volt vele találkozni és ezt mindig büszkén vállalta és ez nagyon jó érzés.”

Hegedüs Csaba a Halmay-egyesület klubtermében megtartott összejövetelen felidézte élete legfontosabb eseményeit. Természetesen részletesen mesélt a müncheni olimpiáról is, melyen megnyerte a magyar sport történetének 100. ötkarikás aranyérmét. Valamint kitért arra a súlyos közlekedési balasetre is, amiből csak óriási akaraterővel sikerült felépülnie és visszatérnie a birkózószőnyegre.

Hegedüs Csaba

“Nagyon meg vagyok hatódva. Ami szeretet, megbecsülést, tiszteletet a mai napon kaptam, az egy különleges dolog. Megjegyzem, tisztában vagyok azzal, hogy ez a nap nem is az átlag napok sorában van bent.”

Az összejövetel végén természetesen volt minden, ami egy szülertésnapi ünnepséghez kell. Azaz voltak ajándékok és torta is. Az ünnepelt búcsúzóul annyit üzent a mai fiatal sportolóknak, hogy érdemes nagy célokat kitűzni, de azokat csak rengeteg munkával lehet megvalósítani.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb