Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mobilitási hét

2018-09-17, 12:20
   |   Kategória: Sport
Harmadik alkalommal csatlakozott Szombathely az Európai Mobilitási Héthez. A városban kilenc napos programosorozat várja a mozogni szerető embereket: a többi között futással, játékos ügyességi vetőlkedőkkel, kerékpározással.
A Csónakázó-tó szigetén kezdődik a Mobilitási Hét - erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és a rendőrség munkatársai. Az elmúlt két évhez hasonlóan utóbbiak most is részt vállalnak a programokból: kisdiákoknak tartanak a közlekedés-biztonsággal kapcsolatos ügyességi vetélkedőt.

Puskás Tivadar - polgármester

“Harmadik alkalommal csatlakoztunk ehhez a rendezvénysorozathoz, Magyarországon a tavalyi évben 200, az idei évben 267 település vesz részt ebben a mozgalomban, úgyhogy ebben is elöl járunk majd Európában.”

Húsz vasi településen választanak majd az ott élők környezetbarát és egészséges közlekedési módokat a mobilitási héten. A kezdő esemény Szombathelyen az V. Micimackó futóverseny, ezt szombaton óvodásokan és kisiskolásoknak szervezik a szigeten. Mint megtudtuk, a legtöbb programon résztvevőként indul az alpolgármester, Koczka Tibor is.

Koczka Tibor - alpolgármester

“Mix and move! Ez az idei év európai szlogenje, ami azt jelenti, hogy mindenki találjon olyan alternatív közlekedési módokat legalább ebben az egy évben, amikor az akció szól, amihez csak hozzá tud férni, mi úgy fogalmaztuk meg itt Szombathelyen, hogy “Földön, vízen, levegőben!”, hiszen a programok is ezekhez kapcsolódnak, és hogy minél színvonalasabban tudjuk ezeket megrendezni, köszönhetően a pályázatunk erősségének, épp a napokban jött a hír, hogy másfél millió forintot nyert önkormányzatunk a programok megvalósításához.”

A szigeten 16-án nordic-walking és mobil kalandpark várja a mozogni kívánókat, de kedvezményes csónakázás és családi repülés is része a programsorozatnak. Az érdeklődők a rendezvényről részletesen a szombathely.hu oldalon tájékozódhatnak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb