Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Futófesztivál

2018-09-26, 11:30
   |   Kategória: Sport
Ötödik alkalommal rendezték meg a Savaria Futófesztivált Szombathelyen. A profikat és amatőröket is megmozgató viadalon a hagyományoknak megfelelően több százan álltak rajthoz.
A Magyar Atlétikai Szövetség ötödik alkalommal bízta meg a Szombathelyi Egyetemi SE csapatát azzal, hogy szervezze meg a 10 kilométeres országúti futóbajnokságot. A profik számára kiírt viadalon ezúttal is népes mezőny állt rajthoz. Szinte mindenki itt volt, aki a sportág krémjéhet tartozik.

Kívés István - főszervező, SZOESE

“A versenyünk stabil, erre törekszünk a kezdetek óta. Az országos mezőny is nagyjából ezt mutatja. A tavalyi és az azt megelőző szintet hozza. Közel 80 versenyző van. Negyvennél több férfi és húsznál több hölgy. Valamint van hét darab váltónk: négy leány és három fiú váltó.”

A női mezőny 5 perccel rajtolt a férfiak előtt, így akár fogadást is lehetett kötni arra, hogy az első célba érkező melyik nemet képviseli.

Az amatőrök idén is több táv közül választhattak. Nagyon sokan indultak a félmaratonon, de az igazi sláger ezúttal is a tíz kilométeres táv volt. Ezt akár egyéniben és váltóban is teljesíteni lehetett. Koczka Tibor sportéert felelős alpolgármester mindkét lehetőséggel élt.

Koczka Tibor - alpolgármester

“Eddig minden esztendőben rajthoz álltam. Tehát ez lesz az ötödik rajtom. Tíz kilométeren rajtolok, valamint egy családi váltónak az első futója is leszek. A fiam, a menyem és a feleségem fejezi bea 4x2500 méteres váltófutást.”

A profik 10 kilométeres versenyének végét jelző célszalagot a távot 30 perc 27 másodperc alatt teljesítő Bicsák Bence szakította át. A női győztes Kácser Zita nem sokkal később ért célba. Az ő ideje 35 perc 53 másodperc volt. Ám ettől függetlenül minden résztvevő nyertesnek mondhatta magát, ugyanis kellemes időben, jó társaságban futhatott egy nagyot.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb