Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Futófesztivál

2018-09-26, 11:30
   |   Kategória: Sport
Ötödik alkalommal rendezték meg a Savaria Futófesztivált Szombathelyen. A profikat és amatőröket is megmozgató viadalon a hagyományoknak megfelelően több százan álltak rajthoz.
A Magyar Atlétikai Szövetség ötödik alkalommal bízta meg a Szombathelyi Egyetemi SE csapatát azzal, hogy szervezze meg a 10 kilométeres országúti futóbajnokságot. A profik számára kiírt viadalon ezúttal is népes mezőny állt rajthoz. Szinte mindenki itt volt, aki a sportág krémjéhet tartozik.

Kívés István - főszervező, SZOESE

“A versenyünk stabil, erre törekszünk a kezdetek óta. Az országos mezőny is nagyjából ezt mutatja. A tavalyi és az azt megelőző szintet hozza. Közel 80 versenyző van. Negyvennél több férfi és húsznál több hölgy. Valamint van hét darab váltónk: négy leány és három fiú váltó.”

A női mezőny 5 perccel rajtolt a férfiak előtt, így akár fogadást is lehetett kötni arra, hogy az első célba érkező melyik nemet képviseli.

Az amatőrök idén is több táv közül választhattak. Nagyon sokan indultak a félmaratonon, de az igazi sláger ezúttal is a tíz kilométeres táv volt. Ezt akár egyéniben és váltóban is teljesíteni lehetett. Koczka Tibor sportéert felelős alpolgármester mindkét lehetőséggel élt.

Koczka Tibor - alpolgármester

“Eddig minden esztendőben rajthoz álltam. Tehát ez lesz az ötödik rajtom. Tíz kilométeren rajtolok, valamint egy családi váltónak az első futója is leszek. A fiam, a menyem és a feleségem fejezi bea 4x2500 méteres váltófutást.”

A profik 10 kilométeres versenyének végét jelző célszalagot a távot 30 perc 27 másodperc alatt teljesítő Bicsák Bence szakította át. A női győztes Kácser Zita nem sokkal később ért célba. Az ő ideje 35 perc 53 másodperc volt. Ám ettől függetlenül minden résztvevő nyertesnek mondhatta magát, ugyanis kellemes időben, jó társaságban futhatott egy nagyot.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb