Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Torna

2018-09-26, 12:03
   |   Kategória: Sport
Kifejezetten jól szerepeltek a magyar tornászok a Szombathelyen megrendezett Világkupa versenyen. A sérült Dévai Boglárkát nélkülöző válogatott két arany-, valamint egy ezüstéremmel örvendeztette meg a közönséget.
Nagyon komoly mezőny, összesen 120 kitűnő tornász indult az Aréna Savariában megrendezett Világkupa versenyen. A viadalon több olimpiai, illetve világbajnoki érmes sportoló is szerepelt, így a rendkívül magas színvonal előre borítékolható volt. Sajnos a szombathelyiek kedvence, a nemrég ugrásban Európa-bajnoki címet szerző Dévai Boglárka nem lehetett ott a társai között, ugyanis pár nappal az erőfelmérő előtt kisebb műtétet hajtottak végre sérült lábfején.

Rácz Gábor - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola

“A hét közepén megműtötték és kivettek egy csontdarabot. Valamint a duzzanatban volt valami folyadék és azt is eltávolították, kitisztították a sebet. Most lábadozik a Bogi. Nagyon szeretett volna versenyezni.”

Kovács Zsófia pontosan fordított utat járt be, mint Dévai Boglárka. Ő egy hosszabb sérülés után most tért vissza, és rögtön egy aranyéremmel tette le a névjegyét. Harmadikként jutott be a gerenda döntőjébe, ahol egy 12,750 pontot érő gyakorlatot mutatott be, ami az első helyezést jelentette a számára. Természetesen boldogan hallgatta a tiszteletére szóló magyar Himnuszt.

Kovács Zsófia - tornász, magyar válogatott

“Most nagyon elégedett vagyok, hogy a gerenda fináléjába sikerült bekerülnöm. Harmadik helyen kerültem be, és nagyon örülök, hogy sikerült javítanom a gyakorlatomon.”

A magyar csapat összesen három medált gyűjtött be a szombathelyi Viágkupa versenyen. A gerendán diadalmaskodó Kovács Zsófián kívül még Böczögő Dorina szerzett egy első helyezést talajon. A férfiaknál Vecsernyés Dávid vitte a prímet, aki nyújtón végezett ezüstérmes pozícióban.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb