Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Magyar Kupa

2018-09-26, 12:05
   |   Kategória: Sport
Jól helytállt a Király Szabadidősport Egyesület megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata a Magyar Kupában az NB II-es Kaposvár ellen. A hazai pályán szereplő vasiak csupán a derbi végjátékában adták meg magukat és szenvedtek 3:0 arányú vereséget.  
Ahogyan az várható volt rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Kaposvár gárdája és szinte az első valamirevaló helyzetét gólra váltva meg is szerezte a vezetést: Csernák a 9. percben közvetlen közelről vette be a hazaiak kapuját. A folytatásban is a vendégek maradtak támadásban, ám bőkezűen tékozolták el lehetőségeiket. A legnagyobb ziccert az ex-szombathelyi Andorka hibázta el, így a félidőben csupán 1:0-ra vezettek a somogyországiak. Térfélcserét követően sem változott a játék képe: a vendégek rohamoztak, a hazaiak pedig hősiesen védekeztek. A 73. percben viszont hibáztak Hegyi László tanítványai és Csernák ezt kihasználva 2:0-ára alakította az állást. A 3:0-ás végeredményt pedig Fodor állította be a 81. percben, amikor egy jogosan megítélt 11-est értékesített.

Hegyi László - vezetőedző, Király SZE

“Tanultunk abból, hogy a játékosok mennyire gyorsabban játszanak. Mennyivel koncentráltabban viselkednek a pályán. Ezt az én játékosaim is megtették 60 percen keresztül, de onnantól kiderült az, hogy mekkoora különbség van igazából a két csapat között és az osztályok között is. De örülünk is, és ebből előre fogunk lépni.”

A Király SZE csapata fennállása során még nem játszott hivatalos mérkőzésen olyan magasan jegyzett gárda ellen, mint a Kaposvári Rákóczi. A vasiak számára így ez a Magyar Kupa mérkőzés igazi ünnepi eseménynek számított. Ennek megfelelően a játékosok mindent megtettek annak érdekében, hogy ne maradjanak szégyenben a szép számú szurkoló előtt. Ez pedig sikerült is nekik.

Veszelinov Dániel - labdarúgó, Király SZE

“Örültünk, amikor meghallottuk, hogy a Kaposvár ellen játszhatunk, mert ez egy nagyon jó felmérő a csapatunknak. Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon jól helytállt és végig meccsben voltunk. Le a kalappal a csapat előtt.”

A Kaposvár gárdája 3:0-ás magabiztos győzelmének köszönhetően bejutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. Oda, ahová a Csepelen 2:0-ra nyerő Szombathelyi Haladás is bekerült.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb