Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Magyar Kupa

2018-09-26, 12:05
   |   Kategória: Sport
Jól helytállt a Király Szabadidősport Egyesület megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata a Magyar Kupában az NB II-es Kaposvár ellen. A hazai pályán szereplő vasiak csupán a derbi végjátékában adták meg magukat és szenvedtek 3:0 arányú vereséget.  
Ahogyan az várható volt rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Kaposvár gárdája és szinte az első valamirevaló helyzetét gólra váltva meg is szerezte a vezetést: Csernák a 9. percben közvetlen közelről vette be a hazaiak kapuját. A folytatásban is a vendégek maradtak támadásban, ám bőkezűen tékozolták el lehetőségeiket. A legnagyobb ziccert az ex-szombathelyi Andorka hibázta el, így a félidőben csupán 1:0-ra vezettek a somogyországiak. Térfélcserét követően sem változott a játék képe: a vendégek rohamoztak, a hazaiak pedig hősiesen védekeztek. A 73. percben viszont hibáztak Hegyi László tanítványai és Csernák ezt kihasználva 2:0-ára alakította az állást. A 3:0-ás végeredményt pedig Fodor állította be a 81. percben, amikor egy jogosan megítélt 11-est értékesített.

Hegyi László - vezetőedző, Király SZE

“Tanultunk abból, hogy a játékosok mennyire gyorsabban játszanak. Mennyivel koncentráltabban viselkednek a pályán. Ezt az én játékosaim is megtették 60 percen keresztül, de onnantól kiderült az, hogy mekkoora különbség van igazából a két csapat között és az osztályok között is. De örülünk is, és ebből előre fogunk lépni.”

A Király SZE csapata fennállása során még nem játszott hivatalos mérkőzésen olyan magasan jegyzett gárda ellen, mint a Kaposvári Rákóczi. A vasiak számára így ez a Magyar Kupa mérkőzés igazi ünnepi eseménynek számított. Ennek megfelelően a játékosok mindent megtettek annak érdekében, hogy ne maradjanak szégyenben a szép számú szurkoló előtt. Ez pedig sikerült is nekik.

Veszelinov Dániel - labdarúgó, Király SZE

“Örültünk, amikor meghallottuk, hogy a Kaposvár ellen játszhatunk, mert ez egy nagyon jó felmérő a csapatunknak. Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon jól helytállt és végig meccsben voltunk. Le a kalappal a csapat előtt.”

A Kaposvár gárdája 3:0-ás magabiztos győzelmének köszönhetően bejutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. Oda, ahová a Csepelen 2:0-ra nyerő Szombathelyi Haladás is bekerült.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb