Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Indul az extraliga

2018-10-03, 10:21
   |   Kategória: Sport
Megkezdi szereplését az Extraligában a Hungast-Haladás női röplabdacsapata. A szombathelyiek az első fordulóban rögtön a bajnoki címvédő Békéscsaba együttesét fogadják.
Sajtótájékoztatót tartott az Extraliga szerdai rajtját megelőző napon a Hungast-Haladás női röplabda-szakosztálya. A klub elöljárói beszámoltak azokról a változásokról, melyek a nyári holtidényben történtek náluk. A leglényegesebb csere a kispadon volt: Mucsi Péter helyett ezentúl Bedőcs Gergely látja el a vezetőedzői feladatokat. A debütáló szakembert nagyon komoly feladattal bízták meg.

Bedőcs Gergely - vezetőedző, Hungast-Haladás Szombathely

“Az első pillanattól kezdve, ahogy a vezetők megkerestek engem, hogy vállaljam el az Extraligában szereplő együttes vezetését, azt a célt tűzték elénk, hogy bennmaradjunk az Extraligában. Nem lesz könnyő dolgunk az első négy fordulban, mert oda-visszavágós rendszerben játszunk a legjobb magyar csapatok ellen.”

A szombathelyiek játékoskeretében is nagy volt a mozgás. A légiósok közül csupán hármat tartottak meg, a többiek távoztak. A pótlásukat már részben megoldották, de még egy center és egy feladó érkezése várható. Az új szabályok szerint minden meccsen egy időben legalább két magyar játékosnak kell a pályán lennie, így a vasiaknak hazai röplabdázókat is szerződtetniük kellett. Kolada Judit például a fővárosi TFSE együtteséből érkezett.

Kolada Judit - röplabdázó, Hungast-Haladás Szombathely

“Budapesten éppen most végeztem az egyetemen. Ezért úgymond szabad vagyok. Családomon és barátaimon kívül más nem kötött Budapesthez, így úgy voltam vele, hogy miért ne. A felkészülésről annyit, hogy napi két edzéssel készültünk végig, voltunk egy-két edzőmeccsen itt Magyarországon és Ausztriában is.”  

A Hungast-Haladás szerdán este 19 órakor kezdi meg a szereplését az Extraligában. A szombathelyiek rögtön a legerősebb magyar csapatot, a bajnoki címvédő Békéscsaba együttesét fogadják a Rohonci úti sportkomplexumban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb