Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Premontrei siker az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjében

2018-10-04, 17:15
   |   Kategória: Sport
Az esemény a honvédelem ügyének népszerűsítése és a katonai pálya bemutatása mellett lehetőséget adott a résztvevők számára, hogy kipróbálják a katonai kiképzés egyes feladatait versenyhelyzetben. 
A fizikai és szellemi kihívást egyaránt igénylő megmérettetésen hangsúlyos szerepet kapott a csapatmunka, a fegyelem és a szabályok betartása. A feladatok teljesítése alatt a diákjaink szembesülhettek azokkal a nehézségekkel, amelyekkel a katonai élet mindennapjaiban találkozhatnának. A rendezvény fontos célja az egészséges közösségi versenyszellem fejlesztése, fiatalok ügyességének, jártasságának, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, így a résztvevők bizonyíthatták kollektív rátermettségüket és a csapaterőben rejlő képességeiket is.

A 2018. október 4.-én Vépen megrendezett megyei döntőt, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg, aki kiemelte a Magyar Honvédség, katonák szerepét az egyes történelmi események tekintetében. A versenyen négyfős csapatok vettek részt, akik többek között fegyveres váltófutásban, kézigránát célba-dobásban, lövészetben, elsősegélynyújtásban, Mátrix-futásban, mutathatták meg edzettségüket. A feladatok közül nem hiányozhatott az elméleti tudást mérő katonai tereptan, és a honvédelmi totó sem. A versenyt iskolánk tanulói nyerték meg, akik ezzel megszerezték a jogot arra, hogy megyénket képviselve részt vegyenek az országos döntőben, ami várhatóan 2019 tavaszán kerül megrendezésre.

A győztes csapat tagjai: Erdődi Krisztián, Kiss Levente, Kovács Levente, Varga Richárd. Másik csapatunk a Beke Bálint, Gömböcz Ákos, Szabó Ákos, Szabó Márk Edgár összeállításban a hetedik helyet szerezte meg.

Az országos versenyre még természetesen készülni kell tanulóinknak, hiszen lövészetben és mátrix-futásban még tudnak fejlődni. Bízva a csapat erejében és elszántságában remélhetőleg a döntőben is megállják majd a helyüket.

Farkas Attila
tanár

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb