Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

FALCO

2018-10-10, 16:54
   |   Kategória: Sport
Második bajnoki mérkőzését is elveszítette a Falco kosárlabdacsapata. A szombathelyiek ezúttal Szolnokon kaptak ki 88:68-ra úgy, hogy egyetlen pillanatig sem volt győzelmi esélyük a címvédő otthonában.
A soproni vereséget követően a bajnok Szolnoki Olaj otthonában lépett pályára a Falco kosárlabdacsapata. Az előzetesen esélytelennek tartott szombathelyiek nagyon hamar tízpontos hátrányba kerültek, ám ebből még vissza tudtak jönni. A 13. percben 27:24-re sikerült felzárkózniuk. Ám mint később kiderült, ezzel el is lőtték az összes puskaporukat. A félidőben 12, míg a 25. percben már 20 ponttal jártak előrébb a remek formában pattogtató Tisza-partiak. Ez a tetemes különbség pedig a derbi zárását jelző dudaszóig meg is maradt: 88:68 lett a végeredmény.

Tóth Ádám - kosárlabdázó, Szolnoki Olaj KK

“Nagyon fontos meccs volt. Ez volt az első hazai a magyar bajnokságban. Megvertük a Falcót. Szerintem ők még össze kell, hogy érjenek. Ezért szerintem nem reális ez a különbség. Próbáltuk megvalósítani, amit gyakoroltunk egész héten.”

A Falco csapata a sorsolás alapján két idegenbeli meccsel kezdett. A sárga-fekete együttes a sok új játékos miatt még csak egy út elején tart, így pedig vendégként még nemigen tud olyan teljesítményt nyújtani, ami elegendő lehetne a győzelemhez. Így volt ez Sopronban, és Szolnokon is.

Váradi Bendek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC

“Tényleg nekünk most ez a két idegenbeli mérkőzés nehéz volt. Tudtuk, hogy nehéz lesz elkapni a ritmust. De most jövő szombaton hazai pályán, hazai környezetben játszunk, és szerintem nem lesz más elfogadható eredmény, mint hogy nyerjünk.”

A vasi sárga-feketék legközelebb szombaton 17 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor a Kaposvár együttesét fogadják az Aréna Savariában. A mérkőzést az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Fenyőfaosztás
  Fenyőfaosztás Mintegy hatvan karácsonyfát osztott ki a rászorulóknak az ŐrvidékHáz és a Fidesz szombathelyi szervezete. Két…
 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…
 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…

Legnépszerűbb