Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

CSÓTÓ FUTÁS

2018-10-19, 10:00
   |   Kategória: Sport
Harmincegyedik alkalommal rendezték meg Szombathely egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő szabdidős sportrendezvényét, az Őszi Csótó Csúcsfutást. A töretlen népszerűségnek örvendő eseményen ezúttal közel négyszázan vettek részt.
Remek időben, a hagyományoknak megfelelően komoly érdeklődés mellett tartották meg az Őszi Csótó Csúcsfutást. A szabadidős sportrendezvényt ezúttal is a Szombathelyi Egyetemi SE, az ELTE Savaria Egyetemi Központja, valamint a Városi Szabadidősport Szövetség közösen szervezte meg. A különböző kategóriákban szinte minden korosztály képviseltette magát.

Kívés István - főszervező, SZOESE

“Ezt annak idején valakikkel kitaláltuk és akkor is életképes volt. Ezt azóta is bizonyítja. Több száz, 3-400 résztvevő szokott lenni. Nyilván az időjárás függvényében. De most is arra számítunk, hogy ennyien lesznek.”

A legnagyobb érdeklődés természetesen idén is az ovisok futamait kísérte. Nagyon sok szülő, nagyszülő kísérte el a gyerkőcöket. Így tett a Haladás futballistája, Schimmer Szabolcs is, aki a sport nevelő hatása miatt örül leginkább annak, hogy kiscsoportos kislánya élénken érdeklődik a különböző mozgáskultúrák iránt.

Schimmer Szabolcs - labdarúgó, Szombathelyi Haladás

“Azért tartom nagyon fontosnak, mert úgy gondolom, hogy a sport nagyon sok mindenre jó. Megtanít sok mindenre, jellemet formál, nagyon sok betegséget megelőz. Én nagyon örülök, hogy a kislányom nagyon sok sportot választott magának és ezeket szívesen űzi. Nagyon fontosnak tartom mindenképpen.”

Az óvódás gyerekek közül nagyon sokan már most is egyesületekben sportolnak. Nekik természetesen komoly előnyük volt a többiekkkel szemben. Novák Bence az Illés Akadémián focizik, így aztán  külön nem is kellett készülnie a versenyre, mert így is magabiztosan nyerte meg a nagycsoportos fiúk futamát.

Novák Bence - versenyző, Mocorgó Óvoda

“Járok sportolni. Fölkészültem erre és tetszett.”

Az Őszi Csótó Csúcsfutáson a különböző kategóriákban közel négyszázan vettek részt. Így kijelenthető, hogy a 31. alkalommal megrendezett verseny népszerűsége továbbra is töretlen.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb