Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jégcsarnok sajtóbejárás

2018-11-21, 19:00
   |   Kategória: Sport
December közepére szerkezetkész állapotba kerül a fedett jégcsarnok. Az épület kivitelezése az előre tervezett ütemben halad, jelenleg hatvan százalékos a készültségi foka. A sajtóbejáráson az is kiderült, hogy a gazdaságos fenntarthatóság érdekében a jég készítésekor felszabaduló hő a Tófürdő energetikai rendszerében hasznosul majd.
Tavaly decemberben tették le a jégcsarnok alapkövét a Tófürdő-Jégpálya területén, januárban megkezdődött a kivitelezés első üteme, mostanra pedig már jól látszanak a leendő helyiségek körvonalai. A nyílászárók nagy része a helyére került, beépítették az altalajfűtést, elkészültek a lépcsők és a közművek.

Németh Gábor - vezérigazgató, SZOVA Zrt.

"Épületszerkezetileg, külső kialakítását tekintve ez a létesítmény december közepére elkészül. Van még számtalan olyan munka, ami a jövő évre marad, gépészeti és energetikai rendszerek kialakítása, sporttechnológiai kérdések rendezése, palánk, lelátó, eredményjelző és sorolhatnám, láthatjuk kint, a kültéri munkák."

Öltözőket, közösségi és fogadóteret, edzőtermet, rekreációs és klubhelyiséget alakítanak ki, a nemzetközi szabványnak megfelelő, 30x60 méteres jégpálya pedig a hoki mellett mindenféle jeges sport számára alkalmas lesz. A lelátón 450-en tudnak egyszerre helyet foglalni, de a kapacitás szükség esetén tovább bővíthető.  

A létesítmény az év 11 hónapján keresztül nyitva áll majd a sportolók és a nagyközönség előtt, ami a helyi jégkorong klub számára is jelentős fejlődést hozhat.

Zelevics Ferenc - elnök, Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

"Ez a csarnok arra ad lehetőséget, hogy azokat a korosztályokat, amiket jelenleg nem tudunk megtartani, megtartsuk. Valamint hogy olyan jeges sportoknak is teret tudjunk adni, amiknek ma még nincs meg a háttere, értem az alatt a jégtáncot vagy a szinkronkorcsolyát."

A beruházás több mint kétmilliárd forint TAO-pályázati forrásból valósul meg, amelyhez még félmilliárd forint pótlás szükséges a TAO-keretből. A klub, az önkormányzat és a SZOVA azon dolgozik, hogy ez meglegyen. A jégcsarnok várhatóan egy év múlva készül el.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb