Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sportliget

2019-01-08, 19:44
   |   Kategória: Sport
Napokon belül elkezdődhet a szombathelyi Sportliget fejlesztése. 1 milliárd 155 millió forintos uniós támogatással válik valódi rekreációs övezetté a város közkedvelt szabadidős központja. Aláírták a kivitelezésre vonatkozó vállalkozói szerződést. A részleteket hétfőn ismertették a városvezetők.
Mind a 9 jelenlegi sportpályát felújítják, emellett épül egy új salakos labdarúgópálya is. Új szolgáltató épülettel is bővül a liget, amelyben vendéglátó egység és például öltöző és sportszerkölcsönző is helyet kap. Megújulnak a parkolók, de piknikező és rendezvények tartására alkalmas dísztér is épül.

Illés Károly - alpolgármester

Az új pálya mind északi mind déli oldalról kap egy 4 m magas labdafogó hálót, a többi pálya a déli oldalról. A középső center pályának a déli oldalán egy lelátó kerül majd elhelyezésre. Két új elem, ami szerintem lényegi elem a fejlesztésnél, az egyik egy görkorcsolyapálya, ami megvalósul, emellett kerül elhelyezésre a keleti oldali oldalon egy zajgátló falként is szolgáló úgynevezett mászófal.

A Területi Operatív Program támogatásából megvalósuló 1 milliárd 155 millió forintos fejlesztés részletei jól látszanak a látványterveken. A munkálatok január közepétől indulhatnak.

A Sportliget közkedvelt helyszíne jelenleg is a sportolni vágyóknak. Jó időben naponta legalább ezer szombathelyi végez valamilyen testmozgást. A fejlesztésnek köszönhetően ez a szám megtöbbszöröződhet. A szabadidőközpont jelentős része ugyanis akadálymentesített lesz. A petanque pálya például kifejezetten a mozgáskorlátozottak kérésére készül.

Puskás Tivadar - polgármester
Január 17-én van a munkaterület átadása. Ez a fejlesztés azt szolgálja, hogy az egészségünket, a mozgásunkat ezután is karbantartjuk, azt szolgálja, hogy egészségesebb életet élhessünk itt Szombathelyen.

A projekt keretében az Arany-patak egy szakaszának revitalizációja is megtörténik, hiszen sétányt és kocogópályát, sőt egy 9 elemből álló fitneszparkot is létrehoznak. A Sportligetet pedig egy új, akadálymentes gyalogos-kerékpáros híd köti majd össze a Csónakázó tóval. A munkálatok befejezési határideje 2019. szeptember 30.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb