Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Haladás 100

2019-01-30, 21:43
   |   Kategória: Sport
Száz éves jubileumát ünnepli ebben az évben a szombathelyi Haladás Vasutas Sportegyesület. Az 1919-ben alakult szervezet az éves programokat indító nyitógáláját szombaton 19:19-kor kezdte a Haladás Sportkomplexumban. Az eseményen a vasi sportélet vezetői, ikonjai együtt ünnepeltek.
Mindössze négy sportági szakosztállyal kezdte működését 100 évvel ezelőtt a Haladás Sportegyesület. A klub azóta már 14-et működtet, mintegy 800 sportolót foglalkoztat, közülük több mint félezer utánpótláskorú versenyző. A legnagyobb Vas megyei sportegyesület jubileumi ünnepségsorozatának nyitó gáláján a vasi sportélet meghatározó szereplői is jelen voltak. Az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a város és az egyesület szétválaszthatatlanul összeforrott.

Hende Csaba- alelnök, Magyar Országgyűlés
“Szombathelyen még az is Haladás szurkoló, aki soha életében nem járt meccsen, vagy bármelyik sportversenyen. Ahogy a szurkolók kórusa fel szokott harsanni: “mindenki szombathelyi!” Ez fejezi ki legjobban a jubileumi esztendő törekvéseit. Közösséget formálunk, közösséget építünk, és együtt vágunk neki a következő 100 évnek”

A közel 200 vendéget számláló gálára meglepetés vendéget hozott az Emberi Erőforrások Minisztriumának kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter államtitkár a nemrég végzett, világhírű artista - és ezzel együtt a Haladás Sportegyesület - eredményességének alapjairól beszélt.

Fekete Péter - kultúráért felelős államtitkár, EMMI
“Egyensúly, szorgalom, eltökéltség, kitartás és siker. Felállni tudni, ha tévesztünk, és újult erővel újra próbálkozunk, és tudatosan haladunk a kitűzött cél felé. Ez mind-mind a sport sajátja, ezt mind a sport nyújthatja, taníthatja számunkra és a gyerekeink számára.”

Az államtitkár elismerő oklevelet nyújott át a 100 éves sportegyesületnek. Mint mondta, ezzel is méltatják a szervezet nemzeti sportörökségünk megőrzése és gyarapítása érdekében végzett, nemzedékeken átívelő eredményes, közösségépítő munkáját. Az oklevelet Fekete Péter, kultúráért és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár írta alá.

A jubileumi év következő nagy eseménye a május végi Haladás Gyermeknap, amely a város 11 ezer diákját szeretné megmozgatni ezzel is erősítve a Haladás Sportegyesület legfontosabb feladatát: az utánpótlás nevelést.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb