Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tollaslabda

2019-02-06, 20:12
   |   Kategória: Sport
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Bercsényi-iskolában a tollaslabda diákolimpia megyei döntőjét. A viadal színvonalára nem lehetett panasz, nagyon sok tehetséges diák ütötte a labdát.
Második alkalommal rendeztek tollaslabdázásban megyei diákolimpiai döntőt Szombathelyen. A sportág az utóbbi időben komoly fejlődésnek indult a térségben, ennek köszönhetően pedig kifejezetten népes mezőny jött össze a Bercsényi-iskola tornacsarnokában rendezett erőfelmérőre. A vetélkedés kora reggeltől késő délutánig tartott.

Oláh János - elnök, Pillangó Tollaslabda Klub
“A nevezők száma több mint hatvan. Az iskolák száma több mint tíz a megyéből. Nem csak szombathelyi, hanem vidéki iskolák is. Fiú és lány. Összesen hat kategória van a korcsoportokban. Ebből sajnos betegség miatt egy páran nem jöttek el, de így is több mint ötven fő megjelent versenyzővel játszuk ezt a megyei döntőt.”

A színvonal annak ellenére is magas volt, hogy a sportágnak nincsenek komoly hagyományai a megyénkben. Volt olyan mérkőzés, mely akár az országos fináléban is megállta volna a helyét. Nem véletlen, hogy tavaly tőbb vasi fiatal jutott tovább a B-kategóriájú területi döntőről.   

Bányai Péter - versenyző, Bolyai-iskola
“Gyerekkorom óta tollasozok, de csak otthon hobbiból. Edzésekre egy éve kezdtem el járni. Az ütősportok mindig is tetszettek: pingpong, tenisz, fallabda. Mindegyiket játszottam, illetve játszok rendszeresen. Megfogott a technika.”

A Bercsényi-iskolában párhuzamosan három felfestett pályán folytak a mérkőzések. Az oktatási intézmény a megyében egyértelműen a sportág fellegvárának számít. Itt tartja edzéseit a Pillangó Tollaslabda Klub, mely tárt karokkal várja a sportág iránt érdeklődő fiatalokat.    
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb