Nyomtatás

Puskás Tivadar köszöntötte Pars Krisztiánt

2014-08-19, 13:32
   |   Kategória: Sport
Európa legjobb kalapácsvetője hétfőn este érkezett haza Zürichből, kedden tartottak a tiszteletére protokolláris fogadást a szombathelyi városházán. A polgármester emlékeztetett, hogy Szombathely városa biztosítja a nyugodt felkészülést az olimpiai- és Európa-bajnok atlétának.
Oklevelet kapott Szombathely városától Pars Krisztián
Oklevelet kapott Szombathely városától Pars Krisztián
A Dobó SE kalapácsvetője a hétvégén Zürichben védte meg Európa-bajnoki címét, a világ idei legjobb eredményével: 82, 69 méteres dobással – ezt a sikert ismerte el Szombathely. Puskás Tivadar polgármester emlékeztetett, hogy a város igyekszik biztosítani Pars Krisztiánnak a nyugodt felkészülést a világversenyekre. „A nyugalom meg a béke nagyon fontos az élet minden területén, így a sportban is. Ha a béke megvan a háttérben, akkor lehet nagyokat produkálni"- fogalmazott a polgármester.

Sorozatban hatodik világversenyén szerzett érmet Pars Krisztián. A dobóatléta az idei évben gyakorolt új technikájának tudja be a sikert, és azt, hogy le tudta győzni lengyel riválisát, Pavel Fajdeket. „Ez a győzelem jó példája annak, hogy igenis merni kell bevállalni az új dolgokat. Az újítás és az önbizalom fontos ilyenkor” - mondta a kalapácsvető a Szombathelyi Televízió Híradójának.

Nem lesz ideje a pihenésre az olimpiai és Európa-bajnok kalapácsvetőnek: szeptemberben a világkupán szerepel Pars Krisztián, valamint a nemzetközi szövetség kalapácsvető sorozata is vár rá.  

VideóGaléria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157646627098865/{/gallery}