Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Újabb vereség kiábrándító játékkal

Az eddig nyeretlen Dunaújváros 1:0-ra megverte a szombathelyi alakulatot.
A válogatott mérkőzések előtti NBI-es fordulóban bizakodásra adott okot a Haladás Pápa elleni 2:0-ás győzelme. Igaz, döcögött a játék akkor is, de mintha megvillant volna a fény az alagút végén. Hálás is volt a szombathelyi publikum a lelkes játékért. 

Azonban a szombathelyi alalulatra pénteken újabb 6 pontos mérkőzés várt, hiszen az eddig nyeretlen Dunaújváros otthonába látogattak. Az egykor szebb napokat megélt Duna-parti egylet először játszhatott hazai környezetben ebben a szezonban, mivel villanyvilágítás hiányában eddig idegenben lépett pályára. Intő jel volt a mérkőzés előtt, hogy az utóbbi fordulókban a fejér megyei csapat egyre inkább megnehezítette ellenfelei dolgát, kezdett összeállni a játékuk.

A kiesési rangadó nem hozott magas színvonalú futballt, de ez talán érthető is a két csapat jelenlegi helyezését elnézve. Azonban az kevésbé volt várható, hogy a Haladás nem tud mit kezdeni a Dunaújvárossal. Elvesztett, elajándékozott labdák, figyelmetlenség és kilátástalan, ötlettelen játék jellemezte a vasiakat. Tetézte a bajt, hogy Nagy Olivért már a 15. percben sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Gyurján érkezett. Artner Tamás a 26. percben szerkezetet váltott, hogy lendületbe jöjjön a Hali. Ennek megfelelően lehozta a pályáról Gaált és az eltiltásából visszatért Kopúneket küldte pályára. Egy perccel később megszerezték a vezetést a fejér megyeiek: Petneházi szabdrúgását a tétovázó Jagodics mellett Nikházi váltotta gólra.

Gyakorlatilag a szünetig el is dönthette volna a mérkőzést a hazai csapat, de a dunaújvárosi lábak a befejezések előtt rendre megremegtek. A Haladás első komolyabb helyzetére 54 percet kellett várni. Ekkor Schimmer jobb oldali beadását Kopúnek nem sokkal csúsztatta a kapu mellé.

A 78. percben szabadrúgást kapott a Hali, Radó állt a labda mögé, a jobb alsó sarkot vete célba, de az újvárosi csapat portása bravúrral hárított. Ezzel ki is fogyott a szombathelyi lőporos hordó. Közben a Dunaújváros egy teljes szezonra való helyzetet hagyott ki. Az eredmény a vasi alakulatra nézve hízelgő. Nagy esélyt szalasztott el a Haladás, hogy feljebb kapaszkodhasson a kieső zónából.  

A jövő heti Győri ETO elleni meccsen ennél sokkal, de sokkal több kell ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek a szombathelyi zöld-fehérek.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb