Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az ETO is mattolta a Haladást

A 12. forduló zárómérkőzésén a Szombathelyi Haladásnak egy pont is elég lett volna, hogy elhagyja a kieső zónát, de az új tréner, Szentes Lázár nem tudott csodát tenni. A Győri ETO együttese komolyabb megerőltetés nélkül nyert 2:0-ra.
Fagyos hangulat és foghíjas lelátók fogadták a gyepre érkező játékosokat. A szombathelyi futballt kedvelő publikumot nem kényezteti el mostanság a csapatuk. Ezért sem meglepő talán, hogy mindössze 1630 néző tette tiszteletét a találkozón. A gyenge muzsika hétközben edzőváltást is eredményezett: Artner Tamás távozott, Szentes Lázár érkezett. Az új trénernek nem volt könnyő dolga, bár az utóbbi fordulók alapján kijelenthető volt, hogy az ETO sincs bombaformában. 

Ettől függetlenül a két csapat közül a győriek jóval erősebb kerettel rendelkeznek, így a mai mérkőzés esélyese nem a Haladás volt. Ennek ellenére lelkesen kezdett a szombathelyi alakulat, de az utolsó passzok, a befejezések rendre célt tévesztettek. Az ETO pedig van olyan rutinos csapat, hogy a hibákat büntesse. Ez történt a 37. percben, amikor Völgyi bal oldali beadására Varga érkezett üresen és belőtte a győriek vezető találatát. Öt perccel később Völgyi ártalmatlannak tűnő szögletét Rózsa bevédte a kapuba: 0:2. A gólt mégis Völgyinek adták. 

A második félibőben két óriási Haladás lehetőség maradt ki. Az első a 75. percben, amikor Gaál pazarul tálalt a tizenhatoson belül Városi elé, aki nem találta el rendesen a labdát, kapu mellé pöccintette és ezzel kihagyta a kihagyhatatlant. A következő nagy helyzet négy perccel később szintén Gaál nevéhez fűződött, aki egy kipattanó labdát lőtt kapura, ami a földön fekvő Városiról a kapu mellé pattant - ez is kimaradt. 

Az utóbbi években többször volt példa arra, hogy a Haladás két gólos hátrányból is felállt a Győri ETO ellen, de mostani formájukat tekintve a mai mérkőzésen a vasiak erre képtelenek voltak. Szentes Lázár debütálása tehát nem sikerült, csapata simán kikapott a Rába-parti alakulattól. Az trénernek bőven lesz dolga a következő bajnoki előtt, ami létfontosságú a szombathelyiek számára, hiszen a tabellán az őket megelőző Nyíregyházához látogatnak. A Szparinál is edzőváltás történt a múlt héten, Csábi József munkáját megköszönték, és helyére Mátyus János érkezett. A Haladáshoz hasonlóan a nyírségiek is kikaptak ebben a fordulóban, de Mátyus azt ígérte, jövő héten hazai környezetükben elkapják a szombathelyieket. A kérdés csak az, mit szól ehhez majd a Haladás.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb