Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új seprű jól seper - Marcos Angulo irányításával menetel a Haladás futsalcsapata

2014-11-23, 11:04
   |   Kategória: Sport
A spanyol edző vezetésével eddig az előzetes várakozások felett teljesít a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A szombathelyiek az ötödik helyen állnak a pontvadászatban, és úgy tűnik, az alapszakaszt követően a felsőházi rájátszásban szerepelhetnek.
- Természetesen nagyon örülök a csapat jó szereplésének. Viszont elnézést kérek, hogy még mindig csak spanyolul vagy angolul tudok kommunikálni, mivel a magyar nyelvvel eléggé hadilábon állok. Mondom ezt annak ellenére, hogy már a harmadik szezont kezdtem meg Magyarországon – szabadkozik Marcos Angulo, a Haladás futsalcsapatának vezetőedzője.

- Két éven keresztül a legjobb honi futsalcsapatot, a Rába ETO együttesét irányította. Miként került a szombathelyi együttes kispadjára?

- A Magyar Kupa döntőjében a Haladás volt a csapatom ellenfele. Már akkor nagyon jó benyomásaim voltak a szombathelyi gárdáról, így aztán örömmel fogadtam el az ajánlatukat, melynek köszönhetően júliustól már itt edzősködöm.

- Milyen tapasztalatokat szerzett a városról és a csapatról?

- Szombathely nagyon tetszik nekem, mert egy szép, csendes, nyugodt város. Közben a sportélet kifejezetten pezsgő. Ennek köszönhetően egy olyan ember, mint én, még véletlenül sem unatkozik itt. A csapatom pedig fiatalokból álló, ám igen erőteljes együttes. Nagy feladat a számomra, de kedves kihívás a gárda felkészítése.

- Győrben a legprofibb magyar csapat kispadján ülhetett, a Haladásnál viszont teljesen mások a körülmények.

- Ez így van. Az ETO csapata egy profi együttes, melynek naponta két edzése is volt. Itt viszont csak egy foglalkozást tartunk. A Haladásnál, ahogy már említettem fiatalok vannak, akik mellett azért akad pár tapasztalt, remek játékos. Ők már a válogatottban is megfordultak. Egyértelmű hát, hogy itt is adottak a fejlődés lehetőségei.

- Mennyire elégedett azzal a csapat munkájával és a jelenlegi helyezésével?

- Nagyon boldog vagyok, mert szerintem rövid idő alatt sokat fejlődött a társaság. Nemcsak szinten tartottuk a csapatot, hanem sok mindenben előre is léptünk. Fontosnak tartom, hogy az NB I-ben mi vagyunk az egyik leggólerősebb csapat, alig maradunk el a Győrtől ebben a mutatóban. A sikerekben szerintem elhagyhatatlan tényező az Illés Akadémiával kialakított együttműködés, mert igen sok tehetséges játékos érkezik tőlük hozzánk, akik nagy odaadással végzik a feladatokat.

- Ezek szerint a futsalról alkotott felfogása a támadójáték dominanciájáról szól?

- Mindig a támadásokra helyezem a nagyobb hangsúlyt. Jó dolog sok gólt rúgni, de azért az sem árt, ha a csapat keveset kap. Lényeges a védekezés, de engem személy szerint is untat a defenzív játék. Ami pedig a legfontosabb filozófiám: mindig az adott keretre alakítom ki a játékrendszert, és nem az én elképzeléseimet erőltetem rá egy adott játékosanyagra.

- A Haladás jelenleg a bajnokságban a negyedik, ötödik hely között ingázik. A bajnokság végére mi lehet a realitás?

- Szerintem a realitás is valahol itt van. Úgy gondolom, hogy a 3.-5. között van a helyünk. A Győr, a Berettyóújfalu és a Veszprém jobbnak tűnik nálunk.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb