Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egy pont a tavaszi nyitányon

2015-03-01, 13:54
   |   Kategória: Sport
1:1-es döntetlennel zárult az OTP Bank Liga 18. fordulójában lejátszott Haladás - Diósgyőr találkozó.
Hiába a napsütéses idő, és a keretben lezajlott téli vérfrissítés, a mérkőzésre mindössze 2100-an voltak kíváncsiak. A hazaiaknak szükségük lett volna a bravúrgyőzelemre, hogy kitörjenek a kieső zónából.

Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdte a meccset a Hali, az első 10 percben a vezetést is megszerezhették volna Szentes Lázár tanítványai, de a várva várt gól csaknem akart összejönni. A másik oldalon viszont a vendégek kegyetlenül kihasználták a vasi védelem megingását. Történt ugyanis, hogy a 17. percben Devecseri ügyetlenül labdát vesztett a saját térfelén, Barczi a kapu elé ívelt, Bacsa balról középre fejelte a labdát, a nagy lendülettel érkező Krstic pedig 11 méterről a jobb felső sarokba bombázott, 0-1. Ez volt a miskolciak első kapura tartó lövése. Ezt követően becsülettel próbálkoztak ugyan a szombathelyiek, de a zöld-fehér gépezet egyre veszélytelenebb lett az első félidő végére, így jól jött a szünet. 

A második félidő Haladás-rohamok helyett a Diósgyőr ordító ziccereivel kezdődött. Szerencséje volt a hazaiaknak, ugyanis, ha a vendégek nem szórakozzák el lehetőségeiket, könnyen eldőlhetett volna a találkozó. De nem így történt. A Hali kezébe vette a sorsát, beszorította a Diósgyőrt és a Németh Márió-Halmosi-Martinez trió révén egyre veszélyesebb támadásokat vezettek a vasiak. A 64. percben siker koronázta a zöld-fehérek próbálkozásait: Schimmer jobbról pompásan emelt a középen kilépő Németh Márió elé, aki hagyta, hogy egyet pattanjon a labda, majd ráfordult, és 13 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 1-1! Hangorkán hazai oldalon, csend a vendégszektorban. És ha már vendégszektor! A miskolci ultráknak legendás hírük van az országban. A szombati mérkőzésen megtöltötték a számukra kijelölt szektort és tették ezt úgy, hogy a két megyeszékhelyt "csak" 400 kilométer választja el egymástól. Kalapemelés.

Összességében elmondható, hogy a Diósgyőr elszórakozott Szombathelyen két pontot, a hazaiak pedig annak örültek, hogy kedvenceik a Rohonci úton tartottak egyet.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb