Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Arccal az NB II felé

2015-05-03, 08:48
   |   Kategória: Sport
Az OTP Bank Liga 26. fordulójában szombat este a Szombathelyi Swietelsky Haladás a Dunaújváros együttesét fogadta a Rohonci úton. Artner Tamás legénysége jött, látott és győzött, nem is akárhogy.
Alig több, mint 2400 néző előtt feszültek egymásnak a csapatok. A hazaiak negyedik kiesési rangadójukat játszották a tavaszi szezonban. Eddig egyik sorsdöntő derbin sem termett túl sok babér a szombathelyieknek, Pécsett 2:1-re, a Honvéd ellen a Rohonci úton 3:1-re kaptak ki, míg legutóbb Pápán 2:0-ás hátrányból felállva mentettek pontot a vasiak. A Lombard elleni feltámadás azonban hordozott magában némi reményt, egy kis szikrát, ami majd a Dunaújváros ellen talán lángra lobban és győzelembe kergeti a zöld-fehéreket - gondolták a szurkolók. Tévedtek.

Az első nagy helyzet a Haladás előtt adódott a 16. percben: Schimmer indította a jobb oldalon Angyalt, aki középre adott, a labda egy újvárosi védőről Németh elé pattant, a támadó 14 méterről lőtt a jobb sarok mellé. Ekkor még minden hazai fanatikus dörzsölte a tenyerét, úgy tűnt érik a Hali-gól. A félidő végéig jobbára mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, ám szünet előtt sokkolt a Dunaújváros. Jakab bal oldali beadását Eppel 6 méterről a hosszú, bal alsó sarokba fejelte, 0:1. Leforrázva vonulhattak felfrissülni a hazai zöld-fehérek.

A második félidő elején az öltözőben ragadt a Haladás, a vendégek pedig ezt köszönték szépen és ki is használták a 48. percben kínálkozó lehetőségüket: ismét Jalab volt a feladó, Eppel pedig fejjel a befejező, így már 0:2 volt a fejér megyeieknek. A dunaújvárosiak olyannyira belejöttek a góllövésbe, hogy öt minutummal később ismét Rózsa kapujában táncolt a labda. Jakab kapott labdát a jobb oldalon, majd egy igazítás után 11 méterről a hosszú, jobb sarokba helyezett, 0:3. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a lényegi kérdés és gyanítható volt, hogy a gyenge játékot produkáló Haladás nem játssza el a hamvaiból feltámadó főnix madarat. Szépíteniük ugyan sikerült a hazaiaknak Rocchi révén a 71. percben, de a vendégeknek arra is volt válaszuk: Eppel harmadik találatával beállította
a végeredményt. A Haladás újabb vereségével ismét a kiesőzónába süllyedt.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb