Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pont nélküli győri túra

2015-05-10, 08:02
   |   Kategória: Sport
A Győri ETO - Szombathelyi Swietelsky-Haladás derbi előtt már tudni lehetett, hogy hosszú évtizedek után kilátástalan gazdasági helyzete miatt a patinás kisalföldi klubnak távoznia kell az NB I-ből, így egy nagy nyugati csatával jövőre ismét kevesebb lesz a magyar élvonalbeli labdarúgó bajnokság. Ennek ellenére a hazaiak példát mutattak küzdeni tudásból. A vendégek játékát illetően, a Haladás kispadján debütáló Mészöly Gézának sem kellett szégyenkeznie.
A péntek esti, valamint szombat délutáni mérkőzések eredményei nem kedveztek a Haladásnak. A közvetlen riválisok közül a Dunaújváros döntetlent játszott a miskolci csapattal, a Honvéd együttese pedig 2:0-ás győzelmet aratott a gyenge napot kifogó kecskeméti alakulat ellen. Mindez azt jelentette, hogy - a Pápa-Pécs találkozótól függetlenül - a Haladásnak győznie kell Győrben, mert csak így kerülhet ki a kiesőzónából.

Remek hangulatban feszültek egymásnak a felek az ETO Parkban. Mindössze három percet kellett várni az első Hali-helyzetre: Rudolf eladott labdájával Radó iramodott meg, de 14 méterről leadott középre tartó lapos lövését biztosan fogta Pogacsics. Öt perccel később jött a hidegzuhany a vendég térfélen: Ibanez jobbról belőtt szabadrúgását a kapujából kirepülő Rózsa Priskin elé öklözte, aki okosan visszagurított az alapvonalról, az érkező Rudolf pedig négy méterről a léc alá bombázott, 1:0. A már-már szokásosnak mondható rövidzárlat nem uralkodott el hosszú időre a szombathelyi fejekben, hiszen a 28. minutumban Németh szögletét Martínez bebólintotta a bal sarokba 1:1-re módosítva az eredményt. Éledezett a Haladás, ám az ETO a 39. percben ismét változtatott az eredményen: Brdarovszki jobbról belőtt labdáját Hegedűs és Angyal között Koltai hat méterről a léc alá fejelte, 2:1. Az állás szünetig már nem is változott, így egygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején a vendégek fejben még az öltözőben lehettek, hiszen a 48. percben Lipták előbb átverekedte magát Alcibiadén, majd 10 méterről Rózsa kapujába bombázott, 3:1. A gól felébresztette a vendégeket, akik beszorították térfelére az ETO-t. Robogtak a szombathelyi akciók, de a győri védelem túl szervezettnek és fegyelmezettnek tűnt egészen a 66. percig. Ekkor ugyanis Halmosi balról belőtt labdáját a berobbanó Radó 5 méterről a kapu középbe vágta, 3:2. Ezt követően nagy erőket mozgósított a Haladás az egyenlítés érdekében, de több gól már nem született a találkozón. Mindeközben Pápán a pécsiek kétgólos győzelmet arattak, ami azt jelenti, hogy három fordulóval a vége előtt a Haladás továbbra is a 15., kieső pozíciót foglalja el.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb