Nyomtatás

Kipróbálhatták magukat különféle sportágakban

2015-05-13, 17:56
   |   Kategória: Sport
Többszáz Vas megyei diák vett részt “A sport legyen a tied” elnevezéső programsorozat szombathelyi állomásán. A gyerekek összesen 17 sportágat próbálhattak ki az Aréna Savariában megtartott sportdélután keretében.
“Mindig örül a szívünk, hogy ha sportról van szó. Mindig arra tanít bennünket, hogy fegyelmezettek legyünk, arra tanít bennünket, hogy tiszteljük a másikat. Arra tanít bennünket, hogy a legjobb eredményt kihozzuk magunkból” - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Puskás Tivadar polgármester az Aréna Savariában “A sport legyen a tied” elnevezésű roadshowt. Az országos bemutatósorozatot a Magyar Diáksport Szövetség szervezi. Szombathely a nyolcadik állomás. “Végül is kettős célja van a rendezvénysorozatnak. A fő cél az, hogy minél több gyerekkel ismertessük meg a mozgás örömét. És ezt azon a sportágon próbálja ki, ami tetszik neki. Minden helyszínünkön 15-20 sportág mutatkozott be. Az utánpótlás bázis szélesítése a másik célunk” - fogalmazott Daragó Lászlóné területi, az MDSZ területi igazgatója.

Az Aréna Savariában a gyerekek összesen 17 sportágát próbálhattak ki. Leginkább olyanokat, melyeket Vas megyében versenyszerűen is lehet űzni. De ezeken kívül  bemutatkozott például a kajak-kenu és a tollaslabda is. “Nagyon tetszik ez a rendezvény. Most próbáltam ki a vízilabdát. Most szeretném kipróbálni a kenut. Az iskolánkban van foci és lehet vívni, de van olyan osztálytársam, aki jár karatézni” - mondta Kovács Norbert, a Derkovits-iskola tanulója.

A kosárlabda népszerűsítése érdekében a rendezvényen megjelent a Falco több játékosa is. Will Tamás, Perl Zoltán, Bognár Kristóf  és Bazsó Brúnó ha kellett, labdát szedett a gyerekeknek, de autogramokat is osztottak bőven.

Videó