Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathelyről rajtol a Tour de Hongrie 2015

2015-05-17, 11:41
   |   Kategória: Sport
Augusztus 3. és 9. között rendezik meg Magyarországon az újjászervezett Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt. A várhatóan népes mezőny három napon át Szombathelyen lesz majd látható.
- Alig két hete derült ki, hogy hét év szünet után ismét megrendezik Magyarország legnagyobb kerékpáros körversenyét, és ez érinti városunkat is – vágott rögtön a dolgok közepébe Koczka Tibor alpolgármester. - Ennek ellenére már elmondhatom, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Végre ismét egy remek, rangos és látványos országúti kerékpáros viadal érkezik hozzánk. Ráadásul nem is akármelyik, hanem a Tour de Hongrie. Fontos, hogy nem csupán egy napról van szó, mivel a nevező együttesek már augusztus 3-án, hétfőn a vasi megyeszékhelyen lesznek. Kedden indul a 20 kilométeres csapatverseny, ami itt is ér véget. Ezt követően szerdán lesz majd a nagyon látványos mezőnyrajt. Az etap célja pedig Keszthelyen lesz. A mezőny többek között Balatonföldvárt, Kecskemétet, Karcagot és a Kékestetőt is érintve vasárnap előreláthatóan a Budai várban fejezi be a száguldást. Összesen 760 kilométer vár a résztvevőkre.

- Mennyire lesz népes a mezőny?

- Reméljük, hogy nagyon sokan indulnak majd, de jelenleg még picit bizonytalan a helyzet. Nagyon sok függ attól, hogy a UCI, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség miként határoz azzal kapcsolatban, hogy olimpiai pontszerző versenynek minősíti-e a viadalt. Mi nagyon bízunk a pozitív döntésben, mert abban az esetben igen nívós és népes mezőny rajtolhatna Szombathelyről.

- Hogyan jött szóba Szombathely?

- Kevesen tudják azt, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség 1889-ben a mi városunkban alakult meg. Nem sokkal később, egészen pontosan 1894-ben nálunk épült hazánk első kerékpáros pályája, a Velodrome. Azt viszont én is csak a körverseny budapesti sajtótájékoztatóján tudtam meg, hogy a Tour de Hongrie 1956-ban biztosan érintette Szombathelyt. Sokat dolgoztunk a kollégáimmal azon, hogy most a rajt legyen itt.

- Milyen érdeklődést várnak a Tour de Hongrie iránt?

- A fővárosi sajtótájékoztatón jelentette be Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár, hogy a versenyt a „Magyar Kerékpározás Hete” elnevezésű program keretében rendezik meg. Így az adott időszakban hazánkban számos bringás rendezvényt tartanak majd. Mi is előre készülünk arra, hogy méltóképpen ünnepeljük meg a hetet. Reméljük, hogy belföldről és külföldről is nagyon sok néző, érdeklődő  érkezik majd hozzánk.

- Szombathelyen egyre nagyobb népszerűségnek örvend az amatőr kerékpározás is. Mi állhat ennek a hátterében?

- Bő félévvel ezelőtt mondtuk azt, hogy Szombathelyt a kerékpározás fővárosává tesszük. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. Nagyon sok versenyt, túrát rendeznek civil egyesületek Szombathelyen, és ezeket a kezdeményezéseket támogatja a városi önkormányzat azért cserébe, hogy ezeket a programokat tavasztól őszig megszervezzék. Az elmúlt tél folyamán egyébként elkészültek azok a bringás túraútvonalak, amelyeken most már elég nagy a forgalom. Ezt már én is megtapasztaltam, akár Bozsok, akár Pornóapáti felé kerékpároztam. Úgy vélem, a sportág Szombathelyen nagyon komoly jövő előtt áll.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb