Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fokozatos építkezés

2015-06-27, 14:55
   |   Kategória: Sport
Mészöly Géza vezetőedzővel kezdte meg a felkészülést a 2015-2016-os szezonra a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Király Gábor és Bosnjak Predrag személyében két válogatott futballista érkezett a vasi zöld-fehérekhez.
- Nem is gondolkodtunk más vezetőedzőben, csak Mészöly Gézában – vágott rögtön a dolgok közepébe Tóth Miklós, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezetője. - Lényegében az a négy hét alapozta meg a folytatást, melyet az előző szezon végén nálunk töltött. Egyébként, ha kiestünk volna, akkor is marasztaltuk volna. Többször is egyeztettünk vele a megegyezés előtt. A legtöbb szó természetesen arról esett, hogy milyen játékoskerettel dolgozhat majd.

- Mennyi időre szól a vezetőedző megbízatása, és milyen elvárásokat fogalmaztak meg vele szemben?

- Három esztendőre szól Mészöly Géza kontraktusa, mégpedig azért, mert mi egy hároméves tervet készítettünk. Megpróbáljuk a játékosokat is úgy szerződtetni, hogy beleférjenek ebbe a ciklusba, koncepcióba. Hamarosan elkezdődik a stadionunk építése, többek között ezért is szeretnénk egy erős labdarúgó-fellegvárat kiépíteni Szombathelyen. Ez először egy stabil középcsapatot jelentene, a későbbiekben pedig ki akarunk jutni ismét a nemzetközi színtérre.

- Az igazolásokat ennek tudatában intézik?

- Természetesen igen. Fontos, hogy két válogatott játékossal, Király Gáborral és Bosnjak Predraggal már sikerült megegyeznünk. Lényegében mind a ketten nagy örömmel tértek vissza hozzánk. Úgy gondolom, hogy ők nagy hasznára lesznek majd a csapatunknak. Rajtuk kívül is szeretnénk még három-négy meghatározó játékost igazolni, de ez nem egyszerű dolog.

- Sikerült megegyezni azokkal a játékosokkal is, akiknek lejárt a szerződése?

- Hosszú tárgyalások után sikerült megegyeznünk Rózsa Dániellel és Jagodics Márkkal is. Mind a kettőjükkel hosszabb távon számolunk, ezért is szerződtettük őket három-három esztendőre. Iszlai Bence még nem bólintott rá az ajánlatunkra, de bízom abban, hogy ő is marad.

- Igaz, hogy két másik válogatott szintű focista is képben volt a Haladásnál?

- Igen, a győriek két játékosát, Lipták Zoltánt és Koltai Tamást néztük ki magunknak.   Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy olyan ajánlatokkal kerestük meg őket, amelyek egyértelműen versenyképesek voltak. Sajnos azonban mindketten más csapatot választottak.

- Ezek szerint a Haladásnál adott a stabil anyagi háttér?

- Én úgy gondolom, hogy igen. Mi minden évben UEFA-licencet kérünk, ami sokkal szigorúbb, mint az NB I-es. Az elmúlt időszak is azt bizonyította, hogy pénzügyileg rend van nálunk. Most már képesek vagyunk arra, hogy válogatott szintű futballistákat is megfizessünk. Azt viszont tudomásul kell venni, hogy egy fővárosi csapat, vagy egy olyan gárda, amelyik nemzetközi kupában indul, könnyebben igazol. Ezek a gárdák vonzóbbak a játékosok számára. Többek között ezért is jó lenne, ha sikerülne rövid időn belül ismét kijutnunk a nemzetközi porondra.

- Mikor láthatják a szurkolók hazai pályán a kedvenceiket?

- Az biztos, hogy július elején a szombathelyi Király Kupán a teljes keretünkkel veszünk majd részt. Természetesen hazai környezetben meg is szeretnénk nyerni a tornát.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb