Nyomtatás

Új parkettát kap az Aréna

2015-07-24, 12:30
   |   Kategória: Sport
Megújul az Aréna Savaria és a Sugár úti sportcsarnok. Az Arénában már a női kosárlabda Európa-bajnokság előtt megkezdődtek a fejlesztések, a következő hetekben pedig nekilátnak a kis csarnok korszerűsítéséhez.
Gőzerővel dolgoznak a munkások az Aréna Savariában. Az elhasználódott parketta cseréje szükségszerűvé vált. A régi borítást már felszedték, jelenleg az új parketta rögzítése zajlik. „Ez egy nyolc hetes folyamat, ami most zajlik, még két hét van hátra. Azt látjuk, hogy rendben zajlanak a munkálatok és két hét múlva megfelelő festéssel majd egy új parketta áll rendelkezésre az Aréna Savariában” - fogalmazott Foki Róbert, Szombathelyi Sportiskola és Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A női kosárlabda EB szombathelyi mérkőzéseinek megfelelő lebonyolításához elengedhetetlen volt a LED fal cseréje, a kamerarendszer felújítása és a mobilpalánkok beszerzése. Az ehhez szükséges pályázat kidolgozására még tavaly kérte fel a közgyűlés a létesítményt üzemeltető Szombathelyi Sportközpont és Sportiskolát. A fejlesztésekhez az önkormányzat jelentős önerővel járult hozzá. „Mind az Aréna mind a Sugár úti sportcsarnok felújítása a társasági adó terhére valósul meg. 111 millió forintot meghaladó költségvetésű fejlesztésről van szó, aminek önereje 33 millió forint, ezt a város biztosítja a fejlesztésekhez. Ezen felújítás érinti a Sugár úti sportcsarnokot, illetve az Arénát” - tájékoztatott Illés Károly alpolgármester.

Hátravan még a kis csarnok felújítása. Ezzel kapcsolatban a sportiskola az egyik festékgyártó céggel közösen együttműködve pályázat útján közel 1 millió forintot nyert, aminek köszönhetően tárgyi eszközök beszerzésére nyílt lehetőség. A festékgyártó cég jóvoltából ki is festik a csarnokot. Az Aréna régi eredményjelzői már átkerültek a létesítménybe, emellett még felújítják a levegőztető berendezést, valamint az öltözőket is.